AKOM'dan İstanbul'a son dakika uyarısı: Sağanak bekleniyor

AKOM'dan İstanbul'a son dakika uyarısı: Sağanak bekleniyor

İBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) hava sıcaklığının16-18 derece aralığına düşeceğini ve İstanbul'da bugün gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağını duyurdu.

İstanbul’da bugün yerel ve gök gürültülü sağanak geçişleri bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM) yapılan açıklamaya göre, İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinin Orta Akdeniz üzerinden gelmesi beklenen alçak basınç sisteminin etkisi altına gireceği belirtildi.

İstanbul il genelinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinin yaşanacağının tahmin edildiği kaydedilen açıklamada rüzgarın kuzeyden saatte 20-50 kilometre hızla kuvvetlenmesiyle birlikte 25-28 derece aralığında seyreden sıcaklıkların, bugünden itibaren 13-17 derece aralığına, bahar değerlerine gerileyeceğinin öngörüldüğü belirtildi.


İSTANBUL'DA YAĞIŞ NE ZAMAN SONA ERECEK?


AKOM'un açıklamasında "Pazar gününe kadar il genelinde kuvvetli sağanak yağış geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor" ifadelerine yer verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Batı Karadeniz, Kıyı Ege, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı ile Antalya, Samsun, Tokat, Erzurum, ve Sivas çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI


Hava sıcaklıklarının batı kesimlerde 2-4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR


Genellikle güneyli yönlerden, yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Kıyı Ege, Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70, yer yer 80 km/saat) esmesi bekleniyor.


KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI YAPILAN İLLER


Bu gece saatlerinden itibaren Edirne ve Kırklareli ile Tekirdağ'ın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

16 İL İÇİN SARI KODLU UYARI


MGM tarafından Amasya, Çorum, Edirne, Giresun, Kayseri, Kırklareli, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yozgat ve Aksaray için sarı kodlu yağış uyarısı yapıldı.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.