Baba ocağından Akşener'e ilginç teklif

Baba ocağından Akşener'e ilginç teklif

AP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kıvanç Özel, OHAL döneminde “parti ve dernek kurmanın yasak” olduğunu söyleyerek, yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren Meral Akşener’e "Gelsin bizim partimizde ilçe başkanlığı yapsın" dedi.

Yeniden yapılanan Adalet Partisi Aydın İl Teşkilatı, düzenlediği basın toplantısıyla yeni yönetimi tanıttı. Adalet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kıvanç Özel, Meral Akşener’in yeniden parti kurmasını eleştirerek, “Merkez sağda parti olacağız demekle merkez sağda parti olunmaz, çok siyaset yapmak istiyorsa ilçe başkanlıklarımızdan birini verelim” dedi.

akseneradalet2.jpg

Efeler İlçesi'ndeki Anadolu Yakası Kır Düğün Bahçesi'nde, AP Aydın İl Başkanı Aydın Sezer ve yönetiminin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, AP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kıvanç Özel, Denizli İl Başkanı Aydın Baydeş ve Manisa İl Başkanı Yaşar Özkoyuncular da katıldı.

 

Adalet Partisi Aydın İl Teşkilatı düzenlediği basın toplantısında yeni yönetimi tanıttı. Adalet Partisi İl Başkanı Aydın Sezer, parti hakkında genel bilgi vererek, “1961 yılında merhum Ragıb Gümüşpala tarafından kurulan yine merhum Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in büyüttüğü ve başbakanlık yaptığı Adalet Partisi, 1980 ihtilali ile kapatılmış ve uyumaya bırakılmıştır. İçinde bulunduğumuz bugünkü sıkıntılı ortamda Merkez Sağda yeniden Adalet Partisi’ne ihtiyaç duyulmuştur. Adalet Partisi’nin kapatıldığı gün olan 12 Eylül 2015 tarihinde Genel Başkanımız Prof. Dr. Vecdet Öz ve arkadaşları tarafından yeniden Türk demokrasisine kazandırılmıştır. Bugün de benim başkanlığımda kurulan yönetim kurulumuzla Aydın’da merhaba diyoruz. Bu dikenli yolda beni yalnız bırakmayan vatan sevdası ile çalışmayı kabul eden tüm dava arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

 

AP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kıvanç Özel de, partisinin 72 ilde, 400'den fazla ilçede, teşkilatlandığını söyledi. AP'nin "merkez sağda" bulunduğu hatırlatan Özel, merkez sağda yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren Meral Akşener'i hedef aldı.

 

“OHAL’DE PARTİ KURMAK YASAK”

OHAL döneminde, siyasi parti ve dernek kurmanın yasak olduğunu hatırlatan Özel, bunu, Akşener ve ekibinin de bildiğini dile getirdi. Özel, "Sayın Akşener, seçime nasıl gireceksiniz? Hangi siyasi partiye yama olacaksınız?" diye konuştu. Akşener'e çağrıda bulunan Özel, "Sayın Meral Akşener, eğer siyaset yapmayı istiyorsa, bizim partimizde, kendisine bir ilçe başkanlığı verelim. Gelsin bizim partimizde ilçe başkanlığı yapsın" ifadelerini kullandı.

 

Özel, "Ülkemizde, bazı insanlar, yeni parti kurma çalışması içerisinde. 'Biz, merkez sağda bir partiyiz' diyorlar. 'Merkez sağda partiyiz' demekle merkez sağda parti olunmaz. Bunun belli kuralları var. MHP söylemi ile merkez sağda parti olamazsınız" şeklinde konuştu.

"BİR RÜZGAR DAHA ESERSE"

Akşener'in siyasi hayatına Doğru Yol Partisi'nde başladığını ve MHP'de devam ettiğini ifade eden Özel, "Madem siz bu kadar demokrattınız, bu kadar milliyetçisiniz, neden bu partilerde devam etmediniz de bir rüzgarda bırakıp gittiniz? Bir rüzgar daha eserse Sayın Akşener, bu sefer nereye gideceksiniz? AK Parti'ye mi gideceksiniz?" dedi.

"CHP'DE, MHP'DE, AK PARTİ'DE FETÖ VAR"

FETÖ olaylarına da değinen Özel, "CHP'de de MHP'de de AK Parti'de de FETÖ var. Kim bunları ayırıyor? Siyasi irade, kimi isterse onu ayırıyor. CHP'nin ilk genel sekreteri, Kazım Gülek, terörist başı Fethullah Gülen'i, ilk Türk sınırları içerisine sokan insandır. Yani bu işin tohumları CHP döneminde atılmıştır. Ancak geçen süreç içerisinde çeşitli siyasi partiler, bunlara prim vermiştir. Kimler vermişti? Rahmetli Bülent Ecevit. Rahmetli Turgut Özal döneminde ise FETÖ fit yapmıştır. Bu terör örgütüne, hizmet vermeyen iki genel başkan var. Bunlardan birisi Rahmetli Necmettin Erbakan'dır, diğeri ise rahmetli Süleyman Demirel'dir. Ancak bunlara prim veren, bu iktidardır. AK Parti hükümeti, ummadığı bir başarıyla seçimleri aldığı dönemden itibaren yanında yetişmiş kadrosu yoktu. FETÖ'nün kadrosuna, muhtaç oldular. Verdikleri prim ve payelerle de bunları devlet içinde devlet yaparak kendileri büyüttüler. Şimdi kendileri yarattıkları canavarı kendileri öldürüyorlar. Bu canavarı öldürürken de masum, zararsız, günahsız binlerce insanı mağdur ediyorlar" diye konuştu.

akseneradalet1.jpg

İL YÖNETİMİ

Sezer başkanlığındaki İl Yönetim Kurulu, Erol Akduman, Hatice Gümüştaş, Ahmet Seldüz, Ziynet Hızlan, Hilmi Alhan, Rıfat Sarcan, Gonca Başkar, Şener Akduman, Yusuf Seldüz ve Halit Altınöz'den oluştu.

 

Hakan Sönmez     siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum