CHP, Hatay adayı Lütfü Savaş'ı adaylıktan çekiyor

CHP, Hatay adayı Lütfü Savaş'ı adaylıktan çekiyor

CHP MYK ve PM toplantısında Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı ilan edilen Lütfü Savaş'ın adaylığı tekrardan masaya yatırılacak.

11 Ocak'ta CHP Parti Meclisi tarafından Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı ilan edilen Lütfü Savaş için, 9 Şubat'ta toplanacak CHP MYK ve PM toplantısında adaylık tekrardan masaya yatırılacak.

Gelen tepkiler ve yeni anketler sonucunda CHP'nin adayı değiştirileceği öğrenilirken, Suzan Şahin ismi öne çıksa da kendisinin kabul etmediği öğrenildi.

En güçlü adayın ise geçen dönem milletvekilliği yapan, Hatay'da sol camiada tanınan ve TİP ile iyi ilişkisi olan Serkan Topal ismi üzerinde duruluyor.

CHP'DEN İLK AÇIKLAMA

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da CHP'nin yeniden aday gösterdiği Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın deprem anmasında protesto edilmesiyle ilgili, "Bundan kimse gocunmasın. Bir şeyi eksik yapıyorsanız vatandaşın tepki göstermesi de doğal. Karar (Savaş'ın adaylığı) tabii kamuoyu tarafından tartışılıyor, parti de bir karar verecektir bununla ilgili" açıklaması yaptı.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.