Emekli Amiral Türker Ertürk ile Özgür Özel arasında 'Montrö Bildirisi' polemiği

Emekli Amiral Türker Ertürk ile Özgür Özel arasında 'Montrö Bildirisi' polemiği

Emekli Amiral Türker Ertürk, Cübbeli Ahmet'in Özgür Özel hakkında söylediği "Beni hapishanede kaç kere ziyaretime geldi" sözleri üzerine, "Montrö’ye sahip çıkan Amirallere sahip çıkmadın" diyerek Özel'e sitem etti.

Emekli Amiral Türker Ertürk ile Özgür Özel arasında "Montrö Bildirisi" tartışma çıktı... Ertürk, Özgür Özel'in kendisini telefonla arayarak kızgın ve duygusal ifadelerle tepki gösterdiğini söyledi.

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında söylediği, "Beni hapishanede kaç kere ziyaretime geldi, ilaçlarımı sordu, eczacıyım dedi, kendisiyle hukukumuz var" sözleri üzerine emekli Amiral Türker Ertürk, "Özgür Özel Cübbeli'ye sahip çıkmış ve defalarca ziyaretine gitmiş ama Montrö’ye sahip çıkan Amirallere sahip çıkmadın destek mesajı bile göndermedi" yorumunda bulundu.

Ertürk'ün yorumları üzerine Özgür Özel, Ertürk'ü telefonla arayarak ve mesaj göndererek sitemlerini dile getirdi. Türker Ertürk sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Özgür Özel'e tepkisini sürdürdü.

"Eleştirilerdeki amacımız, CHP’nin ve Genel Başkanı’nın başarılı olması içindir. Başka bir amacımız asla olamaz" diyen Türker Ertürk, "Türkiye’nin bu duruma gelmesinde CHP’nin geçmişte yaptığı yanlışların, konfor alanlarını terk etmeyi göze alan bir mücadeleyi yapamamasının, Cumhuriyet’e, değerlerine ve Anayasa’ya sahip çıkamamasının ağır sorumlulukları var" ifadelerini kullandı.

İşte Ertürk'ün o paylaşımı:

'Dün akşam bilinmeyen bir numara çaldı, açtım ve karşımda kendini tanıtan isim CHP Genel Başkanı Özgür Özel’di. Bende telefon kaydı yoktu. Hemen konuya girdi biraz kızgın ve ağırlıklı olarak duygusal ifadelerle vefasızlık ettiğimi, doğru söylemediğimi Amirallere ve Generallere en çok kendisinin sahip çıkığını ve hatta Veli Ağababa ile Ergenekon-Balyoz Kumpasları'nda siyasi olarak Askerlere sahip çıkan en öndeki iki isim olduklarını söyledi. Ben de bir şeyler söylemek istediysem de pek başarılı olamadım, dinlemek istemiyordu, sadece kendi söyleyeceklerine odaklanmıştı, ayrıca acelesi vardı ve "Biraz sonra Habertürk TV’de programa çıkacağım Montrö Duyurusunda imzası olan Amirallere sahip çıktığımı gösteren kanıtları WhatsApp’tan göndereceğim" dedi. Biraz sonra Özel’den bir mesaj geldi, daha sonra program sırasında verilen arada dört mesaj daha gönderdi.

Özel’in kızgınlığına neden olan konu dün sosyal medyada Cübbeli Ahmet'in kısa bir videosunu üzerinde yorum yaparak paylaşmamdı. Cübbeli videoda Özel için "Beni hapishanede kaç kere ziyaretime geldi, ilaçlarımı sordu, eczacıyım dedi, kendisiyle hukukumuz var" diyor. Bu sözlerin bulunduğu videoyu "Özgür Özel Cübbeliye sahip çıkmış ve defalarca ziyaretine gitmiş ama Türkiye için yaşamsal derecede önemli olan Montrö’ye sahip çıkan Amirallere sahip çıkmadı, açıklama yapmadı, ziyaret etmedi, iyi niyet ve destek mesajı bile göndermedi" yorumuyla paylaşmıştım.

103 Amiralden benim de dahil olduğum 10 Amiralin evine 5 Nisan 2021’de şafak baskını yapılmış, gözaltına alınmış ve 8 gün süresince gözaltında kalmışlardı. Bu süre içinde CHP’li ve mücadelesiyle önde gelen bir isim olmama rağmen ziyaret edilmemiş, destek ve mesaj gönderilmemiş, ailelerimiz aranmamış ve yargılama sürecinde izleyici olarak bile kimse gelmemiştir. Ayrıca gözaltı süresi bittikten sonra adli kontrolle ve elektronik kelepçe ile serbest kaldıktan sonra neredeyse tüm dünyadan geçmiş olsun telefonları ve mesajları yağarken CHP’den il ve ilçe başkanı düzeyinde bile hiç kimse aramamıştır. Keşke Sayın Özgür Özel o gün beni arayabilse ve geçmiş olsun diyebilseydi.

CHP’nin Amirallere sahip çıkmamasını ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Yapacak daha önemli işlerimiz var" diyerek geçiştirmesini ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 103 Amiralin Montrö uyarısını "zevzeklik" olarak yorumlamasını içine sindiremeyen 145 CHP’li eski parlamenter Kemal Anadol, Gürdal Okutucu ve İzzet Çetin koordinatörlüğünde 145 imzalı bildiriyle hem Montrö’ye hem de Amirallere sahip çıktı. Bu husus dün akşam Kemal Anadol’dan tekraren teyit edilmiştir.

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı’nı hedef alan eleştirilerim, uyarılarım, CHP seçmeni ve Türk Milleti adına yanıtlamasını istediğim sorularım oldu. Bunlar tabanda bayağı ses getirdi. Özellikle sığınmacılar konusu çok önemliydi. Çünkü Türkiye adeta kavimler göçü vasıtasıyla istila ettiriliyordu. Bu ülkemiz için açık ara en büyük güvenlik ve beka sorunuydu. Niçin Sayın Özel Sayın Erdoğan’a sunduğu dosyada Türkiye’nin en büyük güvenlik ve beka sorununa yer vermemişti?

Gelelim Sayın Özel’in Amirallere sahip çıktığının kanıtı olarak gönderdiği mesajlara. Toplam 5 mesajın tarihsel olarak ilk ikisi X paylaşımı ve metin. Diğer üçü ise Meclis’te yapılan konuşmalar. Meclis’teki konuşmaların birincisi yaklaşık bir yıl sonra diğer ikisi ise 21 ay sonra Amiraller beraat ettiklerinde. Yani iktidarın Amirallere yönelik kurduğu kumpasın iyice açığa çıkmasından sonra. Zaman içinde Sayın Kılıçdaroğlu da yanlış tavrını değiştirmek zorunda kalmış ve "İktidarın Amirallere özür borcu var" demiştir. Hatta Sayın Akşener de geçen yıl Amirallerden özür dilemişti. Sayın Özel’in 4 Nisan 2021 ve 5 Nisan 2021 tarihli X paylaşımlarını ise ilk defa dün akşam gönderdiğinde gördüm. Evimize yapılan FETÖ tipi şafak baskını ve sonrasındaki gözaltı nedeniyle görmemiştim. Bu paylaşımları değerli buluyorum, teşekkür ediyorum ama sormadan da geçemiyorum; Niçin sonrasında partisel sahibiyet gösterilmedi? Sayın Özel’in bu iki X paylaşımını görmeniz için ben de paylaşıyorum.

"AĞIR SORUMLULUKLARI VAR..."

Sonuç olarak; eleştirilerdeki amacımız, CHP’nin ve Genel Başkanı’nın başarılı olması içindir. Başka bir amacımız asla olamaz. Türkiye her alanda hızla felakete sürüklenmektedir. Bunun sorumlusu siyasi iktidardır ve sorunun sorumlusu ile çözüm üretilemez. Türkiye’nin bu siyasi iktidarı aşmadan ve değiştirmeden iyileşme safhasına girmesi mümkün değildir. Ama Türkiye’nin bu duruma gelmesinde CHP’nin geçmişte yaptığı yanlışların, konfor alanlarını terk etmeyi göze alan bir mücadeleyi yapamamasının, Cumhuriyet’e, değerlerine ve Anayasa’ya sahip çıkamamasının ağır sorumlulukları vardı. Bu nedenle eleştirilerimiz bu endişelerden beslenmektedir. Değerlendirme ve takdir okurun, CHP seçmeninin ve Türk Milleti’nindir.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.