Eris varyantında son durum ne? Bakan Koca'dan endişelendiren açıklama

Eris varyantında son durum ne? Bakan Koca'dan endişelendiren açıklama

Dünyada Covid-19'un Eris varyantı vakaları artıyor. Türkiye'de resmi verilere göre 9 kişide Eris varyantı görüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni açıklamalarda bulundu.

50'den fazla ülkede görülen Covid-19'un Eris varyantı Türkiye'de resmi verilere göre 9 kişide görüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Eris varyantına dair açıklamalarda bulundu.

 

Eris varyantının bulaşıcılığının daha fazla olduğunu; bu nedenle hasta sayısının arttığını dile getiren Bakan Koca şöyle konuştu:

 

"Eris varyantının hasta etme gücü daha düşük, fakat bulaşıcılığı daha fazla. Bu dönemde hasta sayısının arttığını söyleyebiliriz. Fakat hastaneye yatış oranları oldukça düşük. Ağır hastalık yapmıyor. Daha hafif seyrediyor.

Bu süreçte artık hastalığı biliyoruz. Virüsü tanıyoruz. Tüm mutasyonların etkilerini ve değişiklikleri takip ediyoruz. Bu mutasyonlarda bugüne kadar hiçbir zaman virüsün ilk çıktığı dönemdeki hasta yapıcı etkisi yani virulansında artış olmadı. Bu anlamda kesinlikle Eris varyantına yönelik yeni bir tedbir gerekmiyor. Bunu en açık şekilde zaten ifade etmiştim. Hastalığı artık çok iyi tanıyoruz ve endişe edecek hiç bir durum yok."

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.