İran'daki depremde ABD parmağı

İran'daki depremde ABD parmağı

Irak'taki iki ABD üssünün vurulmasının sonra İran'ın nükleer santralinin yakınlarında meydana gelen deprem, ABD'nin yıllardır konuşulan gizli silahı HAARP'ı da tekrar gündeme getirdi.

İran'da nükleer santralin bulunduğu Buşehr eyaletinde 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezi, merkez üssü Buşehr eyaletine bağlı Borazcan kenti olan depremin, yerel saatle 05:50'de yerin 10 kilometre derinliğinde kaydedildiğini açıkladı.

Irak'taki iki ABD üssünün vurulmasının ardından İran'ın nükleer santralinin yakınlarında meydana gelen bu deprem, ABD'nin yıllardır konuşulan gizli silahı HAARP'ı da gündeme getirdi.

Hatta kimi iddialara göre Tahran'da düşen Ukrayna uçağı da bu silahın yarattığı elektromanyetik alan nedeniyle yere çakıldı.

NEDİR BU HAARP?

Bu harfler, ABD'nin en gizli askeri projelerinden biri olan "High Frequency Active Auroral Research Program" isminin baş harfleri.

Aslında HAARP, yüksek frekansta yüksek enerji çıkışları ile iyonosferin ısıtılması ve burada birtakım değişimler yapılarak etkilerinin incelenmesi için başlatılan bir proje. Sistem, iyonosferin özelliklerini ve davranışlarını araştırmak için ABD Silahlı Kuvvetleri ve Alaska Üniversitesi ile ortak yürütülen bir proje sonucunda kuruldu. Günümüzde ise Pentagon tarafından kontrol edildiği belirtiliyor.

Projenin kurulu olduğu Alaska'da, 180 adet dev anten bulunuyor. Bu antenler ile üretilen manyetik dalgalar, yetkililerin yaptığı açıklamalara göre; "Gelebilecek füzeleri havadayken imha etme, toprağın altında incelemeler yapma, denizaltı gemileriyle haberleşmeyi kolaylaştırma ve atmosferin durumuna müdahale etme" gibi işlerde kullanılıyor.

Projede kullanılan frekans aralığı, 2.8-10 MHz arasında. Çıkış gücü ise resmi kaynaklarda 3.6 Gigawatt olarak belirtilmesine karşılık 10 Gigawatt'a çıkarılabileceği değerlendiriliyor. Bu enerji, dünyadaki en büyük radyo vericisi unvanını da tesise kazandırıyor. Böylelikle merkezin 1 saat boyunca çalıştırılması durumunda Hiroşima'ya atılan atom bombası kadar enerji ortaya çıkaracağı hesaplanmış.

HAARP, çok da ilginç bir yerde konuşlanmış: Alaska-Gakona.

Tesis, Gakona'da askeri üssün yakınlarında ve kimsenin girmediği özel bir alanda yer alıyor.

NASIL SİLAH OLARAK KULLANILABİLİR?

HAARP silahının bilinçli olarak deprem, tsunami, aşırı sıcak ve tektonik hareketler yaratabileceği iddia ediliyor. Depremin silah olarak kullanılması fikri bazı ülkelerce kabul edilmese de, bu teori hala tartışılıyor. İran'daki depreme ya da Ukrayna uçağının düşmesine HAARP mı neden oldu bilinmiyor, fakat sosyal medya çoktan onbinlerce teoriyle dolmuş durumda.

 

qwe.png

 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.