İYİ Partili eski vekil resmen CHP'ye katıldı

İYİ Partili eski vekil resmen CHP'ye katıldı

İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, CHP’ye katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Toplantısı TBMM'de gerçekleştirildi. Grup toplantısından önce İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'ne katıldı. Yanıkömeroğlu'nun rozetini CHP Genel Başkanı Özgür Özel taktı.

Yanıkömeroğlu daha önce İYİ Parti'den istifa etmişti. Yanıkömeroğlu'nun istifası sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Benim gözümde en son ayrılacak arkadaşım diyebilirdim. Çok şaşırdım, hiç beklemediğim bir davranış biçimiydi, hayırlısı olsun" ifadelerini kullanmıştı.

Özel, Yanıkömeroğlu'na rozet taktıktan sonra üye kampanyası başlattığını duyurarak Muhammet ve Mustafa isimli ikiz gençlerin CHP üyesi olduğunu bildirdi. Kürsüde gençlerle poz verdi.

Özel daha sonra şu ifadeleri kullandı:

"Ayşe Hanım çağrımıza uydu ve baba evine geldi. Bugün buradan yerel seçimde sadece CHP'nin değil Türkiye ittifakının kampanyasını yürüttüğümüz için başlatmamıştık şimdi buradan tüm gençleri tüm kadınları Türkiye'de hangi siyasi görüşte olursa olsun artık umudun değişimde olduğunu, artık hep birlikte baba ocağına gelmenin, niye baba ocağının Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu parti olduğu için baba ocağı, çünkü başın sıkışınca dönebilirsin bilirsin ki çayı demlidir çorbası kaynamaktadır bacası tütmektedir, ben o bacağı tüttüren başta 81 ildeki il başkanıma, ilçe başkanlarıma kadın kollarından ilçe başkanlarına gençlik kollarına kadar yeni bir üye kampanyasını başlatıyoruz, hep birlikte baba ocağının kapılarını ardına kadar açıyoruz. CHP’ye üye olmayan ama ilgi duyan gençlere buradan sesleniyorum, gelin kaydolun siyaset yapın size çok ihtiyacımız var."

AKŞENER NE DEMİŞTİ?

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, CHP'ye katılan İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu'nun İYİ Parti'den istifası sonrası şunları söylemişti:

"Şimdi Ayşe Sibel Hanım Allah şahittir herhalde partimizden benim gözümde en son ayrılacak arkadaşım diyebilirdim, çünkü bir kadındı, iş insanıydı ve parti kurulurken o dönemin şartlarında gelip bize kurucu oldu. Gerçekten böyle gördüğüm bir arkadaşımdı. Dolayısıyla kararına saygı duyuyorum. Demokrasi üzerinden bakıldığında, alınan karardan Sayın Yanıkömeroğlu hoşlanmayabilir saygı duyuyorum ama ‘Hayır’ oy verenlere saygı duymamız gerekiyor. Dolayısıyla başarılar diliyorum kendisine. Söyleyecek fazla bir sözüm yok ama inanın çok şaşırdığımı ifade etmek isterim. Bazı giden arkadaşlarımız önceden altyapı hazırlarlar çünkü gitmek için ama gerçekten hiç beklemediğim bir davranış biçimiydi. Hayırlısı olsun, ne diyeyim"


Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.