Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu istifa etti

Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu istifa etti

Bir sosyal medya kullanıcısının küflü çikolata paylaşımı sonrası çok sert bir tepki veren ve gündeme bomba gibi düşen Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, markayı krize sürükleyen gelişmelerin ardından istifa etti.

Ankara merkezli çikolata fabrikası Patiswiss’in Yönetim Kurulu Başkanı Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, bir sosyal medya kullanıcısının küflü çikolata paylaşımı sonrası çok sert bir tepki verdi.

Kullanıcının evindeki nem oranını kontrol etmesini ve marka karalama yapmaması gerektiğini savunan Tunaoğlu, “Karşında dev Migros ve biz varız” diyerek dava açma tehdidinde bulundu.

MİGROS RAFTAN İNDİRDİ

Bu sözlerin ardından Migros, Patiswiss ürünlerini Migros Mobil uygulamasından kaldırarak Tunaoğlu’na ve şirkete tepki gösterdi.

CARREFOUR DA SATIŞLARI DURDURDU

Türkiye’nin en büyük süpermarket firmalarından biri olan Carrefour da Migros gibi Patiswiss marka ürünleri satıştan kaldırdı. Carrefour’un internet mağazasından yapılan aramada ürünlerin siteden tamamen silindiği görüldü.

İSTİFASINI AÇIKLADI

Tepkilerin büyümesinin ardından Tunaoğlu kişisel sosyal medya hesabından şu ifadelerle istifasını açıkladı:

"Her şeyin önüne koyduğum tüketicilerimizden birini, hatalı bir cevapla üzdüm. Özellikle her geçen yıl kadın istihdamını artırmayı, iş hayatındaki eşitliğini savunmayı kendine misyon edinmiş biri olarak hemcinsime vermiş olduğum hatalı cevabın savunması olmayacağını elbette biliyorum. Bu yaptığımın çok yanlış bir davranış olduğunu kabul ediyor, yaşanan bu tatsız hadise nedeniyle başta kendisinden sonrasında da tüm tüketicilerimizden ve değerli kamuoyundan samimi bir şekilde özür diliyorum.

Samimi özrümün bir yansıması olarak bugün itibarıyla Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimden ayrılıyorum. Görev değişikliği yönetim kurulunun kararıyla hızlıca ilan edilecektir.”


Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.