MASAK ve İçişleri Bakanlığı'ndan Trendyol'a soruşturma! Rekor ceza bekleniyor

MASAK ve İçişleri Bakanlığı'ndan Trendyol'a soruşturma! Rekor ceza bekleniyor

Rekabet Kurumu, İçişleri Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Çin merkezli e-ticaret sitesi Trendyol'a paravan şirketlerle çocuk ticareti yaptığı iddiasıyla soruşturma başlattı.

Rekabet Kurumu, MASAK ve İçişleri Bakanlığı'nın; müşteri şikayetleri, haksız rekabet ve şüpheli işlemler nedeniyle soruşturma başlattığı Çinli Trendyol'a rekor ceza kesileceği öğrenildi.

 

TRENDYOL ÇOCUK TİCARETİ Mİ YAPIYOR?

Geçtiğimiz günlerde ABD'nin en büyük e-ticaret sitesi WayFair'de çocukların sanal pazarlarda satıldığı iddiası dünya kamuoyunu sarsmış, Türkiye'de de Trendyol ile ilgili benzer iddialar ortaya atılmıştı. Denizli merkezli Değirmencioğlu Tekstil firmasının e-ticaret sitesi Trendyol'da çocuk kabanını 290 bin, ikili çocuk eşofmanını da 120 bin liraya sattığı belirlenmişti. Değirmencioğlu Tekstil'in yöneticilerinden Sami Değirmencioğlu, 'Veri girişinde yapılan bir hatadan kaynaklı sorun yaşadık' açıklaması yapmış ancak bu ifadeler kamuoyunu tatmin etmemişti. Sami Değirmencioğlu tarafından hazırlanan katalogda yalnızca 4 ürün olması iddiaları daha da güçlendirmişti. Öte yandan aynı markaya ait takımların piyasa değeri 50 ile 400 lira arasındayken Sami Değirmencioğlu adlı kişinin ürünlerini farklı e-ticaret sitelerinde de fahiş fiyatlarla satışa sunduğu belirlendi.

TRENDYOL'DAN KONUŞMAMA KARARI
Sami Değirmencioğlu ise avukatları tarafından alınan karar gereği artık konuşmayacaklarını söyledi.

KONU TBMM GÜNDEMİNE DE TAŞINMIŞTI
İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Samİ Değirmencioğlu ve Çin merkezli Trendyol tarafından açıklamaların yeterli olmadığını belirterek konuyu TBMM gündemine taşıdı. Türkkan, cevaplaması isteği ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a şu soruları yöneltti:

"Trendyol adlı site üzerinden satış gerçekleştiren kimi kullanıcılardan birisi Sami Değirmencioğlu isimli satıcıdır. Adı geçen kişinin satış yaptığı profildeki ürünler çocuklara yönelik basit tekstil ürünleri olmasına karşın belirtilen fiyatlar 70 bin, 120 bin, 290 bin TL olarak belirlenmiştir.

- Bu ürünlerin satışına yönelik site üzerinden herhangi bir alışveriş gerçekleştirilmiş midir?

- Trendyol üzerinden piyasa fiyatlarının oldukça üzerinde satışı gerçekleştirilen ürünlerin gerçekliği ve fiyatları üzerinden herhangi bir inceleme başlatılmış mıdır?

- Sami Değirmencioğlu adlı satıcı üzerinden gerçekleştirilen alışverişlerin elektronik kayıtları bulunmakta mıdır?

- Satışı gerçekleştirilen ürünlerin sevk irsaliyesi bulunmakta mıdır?

- Satılan ürünlerin kargo dağıtım kayıtlarına ulaşmak mümkün ise satılan ürünle dağıtıma çıkan ürünler aynı mıdır?

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.