Nihal Candan cezaevi günlerini anlattı! 'Seçil Erzan'la aynı koğuştaydık, istemiyor diye haber izlemiyorduk'

Nihal Candan cezaevi günlerini anlattı! 'Seçil Erzan'la aynı koğuştaydık, istemiyor diye haber izlemiyorduk'

Cezaevinde 'Anoreksiya' hastalığından dolayı 37 kiloya kadar düşen sosyal medya fenomeni Nihan Candan tahliye edildi. Candan cezaevi günlerini anlattı...

Candan kardeşler lüks ve sıra dışı yaşamları ile sosyal medyada en çok gündem olan isimler arasında yer alıyordu. Geçen yıl fenomenlere düzenlenen operasyonlara Nihal ve Bahar Candan’da dahil edildi.

Ucuz otomobil vaadiyle çok sayıda kişiyi dolandıran bir şebeke ile birlikte hareket ettikleri iddia edilen Candan kardeşler 14 Kasım 2023'te gözaltına alındı, 16 Kasım'da da tutuklandı.


37 KİLOYA KADAR DÜŞTÜ

Bahar ve Nihal kardeşler Silivri’de bulunan Marmara Cezaevi’ne konuldu. İki kardeş tutuklanmaları protesto etmek için yemek yemememe başladılar.

Bir süre sonra yeme alışkanlığı bozulan Nihal Candan 37 kiloya kadar düştü ve 'anoreksiya nevroza' adı verilen hastalığa yakalandı. iki kardeşin avukatı Kasım Ergün, "Nihal tutuklanmasına isyan edip yemek yememeye başladı ve bu durum kalıcı bir hal aldı. Psikolojisi bozuk, 'Cennete gitmek istiyorum' diyor. Hastaneye sevki için cezaevi idaresine başvurduk" dedi.

'KARDEŞİM BANA ÇOK DESTEK OLDU'


Kanal D ana habere yaptığı açıklamalarında hapishanede yaşadığı günlerden bahseden Candan, şunları söyledi:

Hastalıktan 37 kiloya düştüm. Cezaevinde kardeşim Bahar Candan bana çok destek oldu.

'SEÇİL ERZAN İLE AYNI KOĞUŞTAYDIM'


Hapiste Seçil Erzan ile aynı koğuştaydım. Çok iyi anlaştık. Sessiz sakin bir yapısı var. Kardeşim Bahar Candan'ı çıktıktan sonra ziyaret edemiyorum. Çünkü anksiyete krizim tetikleniyor. Umarım o da tahliye olur.

'SEÇİL İSTEMİYOR DİYE HABER İZLEMİYORDUK'

Kitaplarımız vardı. Yeri geldi işte televizyon dizilerimiz vardı. Kantin var, alışveriş ihtiyacımız oradan karşıladık. Hep doktorlarlaydım bu süreçte. Polisten çok doktor gördüm. İnsan tabii ki en çok ailesini özlüyor. Benim ailemden bir parça yanımdaydı, o benim şansımdı. Görüşe gidemeyeceğim anksiyetem var. Kardeşim de çıktıktan sonra bizim ailecek pek bir derdimiz kalmayacak. Seçil Erzan'la aynı koğuştaydık. Kendisiyle pek bir sorun yaşamadık. Seçil izlemiyor haberi diye biz haber izlemiyorduk.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.