Yeniden Refah'ın İstanbul adayı Mehmet Altınöz'den Cumhur İttifakı çıkışı! 'Ayrılmadık'

Yeniden Refah'ın İstanbul adayı Mehmet Altınöz'den Cumhur İttifakı çıkışı! 'Ayrılmadık'

Yeniden Refah Partisi'nin İstanbul adayı Mehmet Altınöz, Cumhur İttifakı'ndan ayrılmadıklarını söyledi. Altınöz'ün sözleri dikkat çekti.

Yeniden Refah İstanbul adayı Mehmet Altınöz, yerel seçim çalışmalarıyla ilgili T24’ten Murat Sabuncu’ya konuştu.

Cumhur İttifakı’ndan ayrılmadıklarını söylemesi dikkat çeken Altınöz, AK Parti ile son seçimde yaptıkları 30 maddelik protokolün hayata geçmesi için ısrarcı olduklarını söyledi.

Sabuncu’nun sorusu ve Altınöz’ün yanıtı şöyle:

- Türkiye’de ciddi bir kutuplaşma var aslında. Bir tarafta muhafazakar, büyük sağ ittifak. Sizin de bir dönem içinde yer aldığınız Cumhur İttifakı…

Özür dilerim bir zamanlar bulunduğunuz diyorsunuz ya biz aslında Cumhur İttifakı’ndan çıkmadık.

- Hâlâ kendinizi orada hissediyor musunuz?

Şöyle, protokoldeki 30 maddenin hayata geçmesi için ısrarcıyız. Bu zaten bir zaman koymak şartıyla “Efendim işte bu Cumhur İttifakı şuraya kadardı, bundan sonra bitti” gibi bir durum yok. Biz bu ülkede, ne diyorum ben konuşmamın başında da ifade ettiğim gibi, 85 milyonun saadet ve selameti için bu maddelerin hayata geçmesini istiyoruz. Bu bakımdan ısrarcıyız biz. Yani şu anda biz Cumhurbaşkanı seçmiyoruz zaten bu seçimde. Hükümet seçmiyoruz.

– Doğru mu anladım; “Cumhur İttifakı’ndan çıkmadık, o protokol maddelerinin olması için ısrar ediyoruz ama yerel seçimlere bağımsız giriyoruz” diyorsunuz.

Yerel seçimlerde belediye başkanı seçiyoruz. Beka meselesi yok. Yani biz Cumhur İttifakı içerisinde doğruya doğru, yanlışa yanlış diyen bir partiyiz. Bu bakımdan bunu da özellikle 30 maddenin hayata geçmesi için de ısrarcı olduğumuzu belirtmek istiyoruz.”

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.