1 Dolar kaç TL oldu? Piyasalarda ‘ABD ile gerilim’ endişesi...

1 Dolar kaç TL oldu? Piyasalarda ‘ABD ile gerilim’ endişesi...

Gündemde yaşanan sıcak gelişmelerin ardından Dolar bugün 5,74’ü aştı. Daha da gergin bir sürece giren Türkiye – ABD ilişkilerinin yanı sıra Trump’ın ‘Golan Tepeleri’ açıklaması döviz kuru ve faiz oranlarında sert bir yükselişe neden oldu.

Güne 5.46 civarında başlayan Dolar ilerleyen saatlerde 5.70’i aştı. ABD ile gerilim endişesi yaşayan piyasalarda gün içerisinde hareketli saatler yaşandı. ABD Başkanı Donald Trump’ın ‘Golan Tepeleri’ açıklamasıyla İsrail’i desteklemesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan tepki geldi. Piyasalarda ise bu gelişmeler, ABD ile gerilimin yeniden tırmanacağı endişesi oluşturdu. Peki son günlerde yaşanan gelişmelerin ardından 1 Dolar kaç TL oldu? İşte detaylar…

22 Mart Cuma günü, sabah saatlerinde 5.46 TL seviyesinde olan Dolar, saat 12:00’de 5,57’ye ulaştı. Gün içinde yaşanan gelişmelerin ardından saat 15:00’te 5.58’e ulaştı.

Saat 17:00’ye 5.62 ile giriş yapan Dolar’ın şuan alış fiyatı 5.7245, satış fiyatı ise 5,7379 civarında.

1 EURO KAÇ TL OLDU?

Güne 6.22 seviyesinde başlayan Euro, 6,4844 seviyesine ulaştı. 

MERKEZ BANKASI’NDAN AÇIKLAMA

Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada, sert satış baskısı nedeniyle ana fonlama aracı olarak görülen ve yüzde 24 seviyesindeki bir hafta vadeli repo ihalelerine bir süreliğine ara verildiğini duyurdu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.