12 Maymun ve Doomsday Gibi Filmler Gerçek Mi Oluyor ?

12 Maymun ve Doomsday Gibi Filmler Gerçek Mi Oluyor ?

12 Maymun ve Doomsday Gibi Filmler Gerçek Mi Oluyor ? İngiltere'deki Monkeypox Virüsü Panik Yarattı! İşte Haberin Detayları;

Dünyada izlenme rekorları kıran ve bir Syfy dizisi olan 12 Maymun ve Doomsday gibi filmler bilimkurgu sevenlerin bileceği üzere dünyaya yayılan ölümcül virüs ve sonrasında yaşanan kıyamet senaryolarını anlatmakta.

 

Şu anda İngiltere’de yaşananlar ise bu dizi ve filmlerin senaryolarını aratmayacak belki de gerçeğe çevirecek nitelikte…Bunun nedeni ise İngiltere'de "Monkeypox" adı verilen ölümcül bir virüs alarmı.

 

Yetkililerce hastalığın Nijerya’lı bir deniz subayının hastalığa yakalandıktan sonra İngiltere’ye bir ticari anlaşma yapmak için gelmesi ile bulaştığı söyleniyor.

 

Salgın oluşabilmesi ihtimali ise ülkeyi bir hayli korkuttu.

 

Hastanın testlerinin ilk olarak Birleşik Krallık'ta bulunan Blackpool Victoria Hastanesi'nde yapıldığı ve ardından, bir uzman solunum yolu enfeksiyon merkezine transfer edildiği belirtildi.

 

Hafta sonu İngiltere'de ölümcül hastalığın ilk örneği kaydedildikten sonra, 50'den fazla kişi de hastalığa yakalanmış olabileceği konusunda uyarıldı. İngiltere Halk Sağlığı Merkezi, uçakta adamın yakınlarına oturan ve yakın temas kuran yolcularla bağlantı kurup, onları enfeksiyona maruz kalmış olabilecekleri konusunda uyardı.

 

Virüs hayvanlardan insanlara fiziksel temas yolu ile bulaşıyor.

"Monkeypox" isimli virüsün ölüme sebep olma oranı yüzde bir ile yüzde 10 arasında olarak biliniyor. İnsanlar arasında kolay kolay yayılmayan bu virüs, genellikle sadece fiziksel temas yoluyla bulaşıyor. Hastalığın belirtileri arasında yüzde başlayan ağrılı yara ve döküntüler bulunuyor ve yaraların göze yayılması durumunda körlüğe neden olabiliyor.

 

Monkeypox virüsünün gözlenen ilk vakası 1960’larda maymunlarda , gözlenen ilk insan vakası ise 1970 yılında Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde teşhis edildi.

 

siyasetcafe.com

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.