2017’de 76 bin 747 yabancıya çalışma izni verildi

2017’de 76 bin 747 yabancıya çalışma izni verildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 2017 yılında başvuruları değerlendirilen 76 bin 747 yabancıya çalışma izni verildiğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, bakanlığının 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmesi sırasında CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in yönelttiği soruları yanıtladı.

Bakanlığının, çocuk işçiliğinin önlenmesi için kamu kurum ve kuruluşları, işçi ve işveren kuruluşları ile sivil toplum örgütleri arasında koordinasyon ve işbirliğini sağladığını ifade eden Sarıeroğlu, "Bu kapsamda çocukların çalışma yaşamına girmesinin nedenlerinin ortadan kaldırılması, eğitim kalitesinin ve ulaşılabilirliğin arttırılması, toplumsal bilinç ve duyarlılığın geliştirilmesi için ilgili kamu kurum ve kuruluşları, sosyal taraflar ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla Çocuk İşçiliği ile Mücadele Ulusal Programı (2017-2023) hazırlanmıştır. Ulusal program çerçevesinde çalışmalar devam etmektedir" dedi.

-"2017 YILI İÇİN VERİLEN ÇALIŞMA İZİNLERİNE İLİŞKİN İZİN SAYISI 76 BİN 747"-

Sarıeroğlu, Bakanlığınca, yabancılara başvuruları doğrultusunda yapılan değerlendirme sonrası çalışma izni verildiğini ifade etti. 2017 yılında (1 Kasım 2017 tarihine kadar) 76 bin 747 yabancıya çalışma izni verildiğini açıklayan Çalışma Bakanı, bakanlığı tarafından, çalışma hayatına yönelik denetimler yapıldığını ve bu denetimler sırasında kaçak yabancı çalıştırdığı tespit edilen işyerlerine ve yabancılara idari para cezalar uygulandığını söyledi.

-"İŞ KAZASI SAYISINDA ÜLKEMİZ ORTALARDA YER ALMAKTADIR"-

İş kazalarına ilişkin soruyu yanıtlayan Sarıeroğlu, dünyada BM'ye 215 ülkenin, ILO'ya da 187 ülkenin kayıtlı olduğunu, iş kazası istatistiklerini dünyada "ILO"nun, AB düzeyinde ise EUROSTAT'ın tuttuğunu belirterek şöyle dedi:

"Buna göre, ILO da düzenli verisi bulunan ve içlerinde AB üye ülkelerinin de yer aldığı yaklaşık 80 ülke arasında, 2006-2015 yılları arasında iş kazası sayısında ülkemiz ortalarda yer almaktadır. İş kazalarında ülkemizin diğer ülkeler arasındaki sıralaması hakkında yapılmış olan değerlendirme gerçeği yansıtmamaktadır.

Ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile uluslararası mevzuatla uyumlu hale getirilmiştir. Kanunun uygulanmasına yönelik ikincil mevzuat çalışmaları tamamlanmış olup, değişen ve gelişen koşullara göre iyileştirme çalışmaları sürdürülmektedir."

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.