2022 yılına damga vuran magazin olayları

2022 yılına damga vuran magazin olayları

2022 yılı siyaset ve ekonominin yanı sıra magazin olayları açısından da bir hayli hareketli geçti. 2022 yılına damga vuran magazin olaylarını sizler için derledik...

2022 yılı Türkiye’de siyaset ve ekonomi açısından bir hayli hareketli geçti. Bu yıl magazin gündeminde yaşananlar daha çok bazı siyasi ya da ekonomik gelişmeler sonucunda ortaya çıktı.

Ancak magazin gündemi, her yıl olduğu gibi, geride bıraktığımız yılda da canlılığını korumayı bildi.

 

İşte bu yıla damga vuran magazin olaylarının küçük bir derlemesi;

 

GÜLŞEN OLAYI

 

25 Ağustos 2022 tarihinde verdiği bir konser sırasında imam hatip liseleriyle ilgili söylediği sözlerden dolayı Milli Eğitim Bakanlığı, Gülşen hakkında hukuki süreç başlattı. “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” iddiasıyla soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen aynı gün gözaltına alındı. Mahkemedeki ifadesinin ardından Gülşen, tutuklandı ve Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi’ne götürüldü. Gülşen’in tutukluluğuna itiraz talebi 29 Ağustos 2022 tarihinde karara bağlandı. Ev hapsi alan şarkıcı, kararın ardından tahliye edildi. 12 Eylül’de “konutu terk etmeme” şartıyla tahliye edilen Gülşen için ev hapsi kararı da kaldırıldı. Ancak Gülşen’in yurt dışı çıkış yasağı kaldırılmadı. 26 Ekim’de ise Gülşen'in yurt dışı yasağı da kaldırıldı.

 

CÜNEYT ARKIN'I KAYBETTİK

 

28 Haziran’da Türk sinemasının efsane ismi Cüneyt Arkın, 85 yaşında hayatını kaybetti. Türk sinemasına damga vuran ve yüzlerce filmde rol alan Cüneyt Arkın'ın çok sayıda ödülü bulunuyordu. Arkın'a son olarak 2021'de Türkiye Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü verilmişti.

 

ECE ERKEN'İN EŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

 

27 Ocak 2022 tarihinde eski Beşiktaş yöneticisi ve sunucu Ece Erken’in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu İstanbul’un Bakırköy ilçesinde bir balık restoranında kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonrası hastaneye kaldırılan Şafak Mahmutyazıcıoğlu yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti. Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinin 65 bin liralık arabuluculuk sebebiyle işlendiği ortaya çıktı.

 

BÜLENT ERSOY'DAN SKANDAL ZİYARET

 

Bülent Ersoy’un Anıtkabir’e yağmurlu havada yaptığı ziyarette, kendisine eşlik eden bir subay tarafından şemsiye tutulması sosyal medyada büyük tepki çekti. Anıtkabir Komutanı Hava Savunma Albay Hakan Osman Sert ile şemsiye tutan Üsteğmen rütbesindeki takım komutanının görevden alındığını açıkladı. Albay Sert Hakkâri’ye atandı.

 

TİYATROYU SARSAN KAZA

 

“Baş Belası” adlı tiyatro oyununu Çorum’da sahnelemelerinin ardından Samsun’a doğru hareket eden tiyatro ekibini taşıyan Aykut Bektaş yönetimindeki 52 ADK 527 plakalı minibüs, Amasya - Çorum kara yolu üzerinde, Merzifon ilçesine bağlı Çaybaşı Köyü civarında önünde seyreden Hacı Ahmet Kılıç yönetimindeki 42 FES 27 plakalı TIR'a arkadan çarptı. Kazada minibüste sıkışan Tolga Güleryüz, Burak Topçu ve Özgür Karataş olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan sürücü ve minibüsteki Özgür Ayaz, Burak Gülçebi, Melis İşiten, Sergen Deveci, Uğur Şalvarcıoğlu, Ceyhun Fersoy ve Filiz Özbek, ambulanslarla Merzifon ve Suluova'daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

 

HEM EVLENDİ HEM BOŞANDI

 

Merve Boluğur, kısa süreli birlikteliğin ardından DJ sevgilisi Mert Aydın ile 2 Ekim 2022 tarihinde dünyaevine girdi. Merve Boluğur henüz imzayı atmadan ise, sosyal medya hesabından soyadını ‘Aydın’ olarak değiştirdi. Merve Boluğur’un Mert Aydın’la 1.5 aylık evliliği 24 Kasım’da sona erdi. Çift, Beykoz Adliyesi’nde 5 dakikada görülen boşanma davasıyla yollarını resmi olarak ayırdı.

 

MÜGE ANLI EVLENDİ

 

20 Haziran’da ‘Tatlı Sert’ programının sunucusu Müge Anlı, canlı yayında İstanbul Emniyet Asayiş Şube Müdürü Şinasi Yüzbaşıoğlu ile evleneceğini açıkladı. Müge Anlı ve Şinasi Yüzbaşıoğlu 25 Haziran’da hayatlarını birleştirdiler. Ve ünlü sunucu Müge Anlı’dan 9 Temmuz tarihinde bir hamle geldi. Instagram hesabını ‘Müge Anlı Yüzbaşıoğlu' olarak değiştirdi.

 

SERDAR ORTAÇ'TAN KÜRTAJ AÇIKLAMASI

 

Serdar Ortaç’ın katıldığı bir programda dikkat çeken ‘kürtaj’ açıklaması şöyleydi: Baba olmak için artık çok geç. Halbuki kaç tane çocuğum olacaktı hep kürtaj oldular, kaç tane... Yazık... İstemediler. Gençlerdi. Onlar da haklı bir şey diyemiyorum. Aralarında tanıdığınız isimler de var


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.