3. Dünya Savaşı Hazırlıkları Başladı..!

3. Dünya Savaşı Hazırlıkları Başladı..!

Tüm dünyada 3. Dünya Savaşı hazırlıkları başladı.

Bilenler bilir gelmiş geçmiş en zeki bilim insanlarının başında gelen Einstein "third world war is unknown, in the fourth just stones are thrown" yani üçüncü dünya savaşı nasıl olacak bilmiyorum ama dördüncünün taşlarla ve sopalarla olacağını biliyorum” sözleriyle dünya savaşlarına olan bakış açısını insanlarla paylaşmıştı.

İt dalaşı kıvamında söylemler, gitgide tırmanan politik tansiyonlar, silahlanma yarışları, nükleer silahlara olan ilginin artması , olabilitesi yüksek muhtemel bir 3. Dünya Savaşı için dünyadaki birçok ülkede sığınak hazırlıkları için ivme kazandırdı. Bu ülkelerden biri de İngiltere. En son İngiliz Express gazetesi, işi bir adım daha ileriye götürüp Londra'daki sığınakların bir haritasını okuyucularıyla paylaştı..

 

3.dunyasavasi.jpg

Haritada İngiltere'de bulunan derin seviye tüm sığınakların Londra'da olduğu dikkat çekerken, bunların tamamının metro istasyonlarının altından yer aldığı bilgisi de okurlarla paylaşıldı.

Chancery Lane, Belsize Park, Camden Town, Goodge Street, Clapham North, Clapham Common, Clapham South ve Stockwell metro istasyonlarının altında yer alan sığınakların yanı sıra St. Paul's ve Oval istasyonlarının altına da II. Dünya Savaşı sırasında sığınak yapımına başlandığı ancak savaşın sona ermesinin ardından bu sığınakların tamamlanmadığı belirtildi..

sei_7173224.jpg

Her sığınağın birbirine paralel 5 metre çapı ve 370 metre uzunluğu olan iki tünelde oluştuğu belirtilirken, sığınakların 10 bin kişi alacak şekilde tasarlandığı ifade edildi..

 

intro-1518558881.jpg

Londra'nın II. Dünya Savaşı'nda yaşadığı bombardımanlar sırasında, ilk olarak hükümet birimlerince kullanılan sığınaklar daha sonra halka da açılmıştı. Sığınaklar ilerleyen yıllarda ise otel ve müze gibi birçok farklı amaçla kullanılmış ancak daha sonra kapatılmıştı.

Muhtemel bir III. Dünya Savaşı korkusu yaşayan tek ülke İngiltere değil elbette, diğer bir ülke de Japonya.. Japonya’nın olası bir savaştan korkması için çok geçerli bir de sebebi var; ABD’nin Kuzey Kore’ye savaş gemilerini göndermesi.

Japonya'da bazı firmalar Ocak ayı içerisinde nükleer sığınak yapımında kullanılan malzemeler ve hava temizleyici cihazların satışında patlama yaşandı bilgisini halka duyurdu.

Havadaki radyoaktiviteyi ve toksik kimyasalları temizleyen arıtıcıları üreten firmanın bir yöneticisi yaptığı şu açıklama; "Bir yıl önce, günde 5 arama alıyorduk. Bugünlerde ise yaklaşık 30 arama alıyoruz." Durumu çok güzel özetliyor.

ww3(bo3p).jpg

Dünya ülkelerini muhtemel bir III. Dünya Savaşı paniği sarmışken Rusya’nın da durumdan etkilenmemesi mümkün değildi elbet. Rusya’da 2018 Dünya Kupası için yapılan Zenit Stadyumu’na radyoaktif sığınaklar yaptırmıştı.

 

 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.