36 ülkeden Cemal Kaşıkçı kararı!

36 ülkeden Cemal Kaşıkçı kararı!

AB üyesi 28 ülkenin tamamı, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi'nde Cemal Kaşıkçı olayında Suudi Arabistan'a yönelik karşı adım atılması için imza verdiği bildirildi.

İngiliz haber ajansı Reuters'ın diplomatik kaynaklardan aktardığına göre, Avrupa Birliği'ne (AB) üye toplam 28 ülke bugün düzenlenecek olan Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi'nde Suaudi Arabistan'a karşı adım atılmasını öngören ortak bir bildiri için imza verdi.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi'nde bugün okunacak açıklamada, Riyad yönetimi Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen Cemal Kaşıkçı cinayeti nedeniyle hedef alınıyor. Açıklamaya, AB ülkelerinin yanı sıra en az 8 ülke daha imza koymuş durumda.

SUUDİ ARABİSTAN İÇİN 2006'DAN SONRA BİR İLK

Bu toplu beyan, 2006'da kurulan BM İnsan Hakları Konseyi için bir ilk olma özelliğini taşıyor. Söz konusu hamle, 2006 senesinden bu yana Suudi Arabistan'ı eleştiren ilk çıkış.

SUUDİ ARABİSTAN'A SİCİL KAYDI ELEŞTİRİSİ

Beyanda Suudi Arabistan'ın insan hakları konusundaki sicil kaydı eleştirildi. Cenevre müzakereleri elçisi Harald Aspelund, Suudi yetkililere tutuklu bulunan aktivistleri, muhalif kimselerin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.