4. Avrupa şampiyonluğunu kazandı

4. Avrupa şampiyonluğunu kazandı

Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası grekoromen stilde 130 kiloda Rıza Kayaalp, üst üste 3, toplamda da 4. Avrupa şampiyonluğunu kazandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, ödül töreninin ardından Rıza'yı telefonla arayarak tebrik eden ilk isimler oldu.


130 kiloda 3 Avrupa şampiyonluğu bulunan, 2013 Avrupa şampiyonu Rıza Kayaalp mindere çıktı. Finale kadar rakiplerine puan vermeyen Kayaalp, rakibini 1 dakika 18 saniye dolarken yerde 4 kez çırparak maçı 9-0 teknik üstünlükle kazandı. Kayaalp bu galibiyetle 4. kez Avrupa şampiyonu oldu.

CENK İLDEM GÜMÜŞTE KALDI

İki Avrupa üçüncülüğü bulunan 98 kilo grekoromen finalinde mindere çıkan Cenk İldem ise son dünya ve Avrupa şampiyonu Ermeni Artur Aleksanyan ile karşılaştı. Karşılaşmaya iyi başlayamayan Cenk, rakibine 5-0 mağlup olarak altın madalyayı kaçırırken gümüş madalyanın sahibi oldu.

RAHMAN BİLİCİ BRONZU KAÇIRDI

Bu arada Avrupa şampiyonası tecrübesi yaşayan 59 kiloda mücadele eden Rahman Bilici de 3.'lük maçında Azeri Kamran Mammadov ile karşılaştı. Bilici, Azeri Kamran'a 9-8 yenilerek madalya şansını yitirdi.

SON GÜNÜNDE 4 SPORCU MİNDERE ÇIKACAK

Bu arada Grekoromen Avrupa Şampiyonası'nın son gününde 4 sporcu mindere çıkacak. Yarın mindere çıkacak olan güreşçilerin kiloları ve rakipleri şöyle;

71 kilo: Yunus Özel, Henri Palomaki (Finlandiya)
75 kilo: Şeref Tüfenk, Glevgkeni Pentorets (Yunanistan)
80 kilo: Selçuk Çebi, Tadeusz Michalik (Polonya)
85 kilo: Ahmet Yıldırım, Attila Gheza Tamas (Romanya).

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.