4 parçalı Kürdistan kuruluyor

4 parçalı Kürdistan kuruluyor

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Oktay Vural, Suriye'nin kuzeyindeki özerklik ilanıyla ilgili konuştu. Vural, 'Dört parçalı Kürdistan'ı oluşturuyorlar" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis’te yaptığı basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. PYD yapılanmasına ilişkin son durumu yorumlayan Vural şunları söyledi: “Dört parçalı Kürdistan’ı oluşturuyorlar. Bu yönüyle bakıldığında Barzani’nin Öcalan’ın Büyük Kürdistan haritasının parçası göz göre göre oluşturulmaktadır. Hükümetten çıt yok. Yanıbaşımızda PKK ve PYD’nin özerkliği doğrudan doğruya bizim milli güvenliğimize yönelik bir tehdittir. TBMM’ye gönderilen sınır ötesi operasyon yetkisini ne diye aldın, ey Recep Tayyip Erdoğan? Niye aldın? Milletten yetki alıyorsun, kullanmıyorsun. Demek ki sen, askerin elini kolunu bağlamakla görevlendirilen, dört parçalı Kürdistan’ı inşa etmekle görevlendirilen bir memursun. PYD ile paralel devlet KCK ile uğraşması gerekenler bugün yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını sorgulayanlara paralel yapılanma diyerek bunlarla uğraşmaktadır.


"TEZKEREYİ ELİNDE SAKLA DİYE VERMEDİK"

Bu tezkereyi elinde sakla, diye vermedik. Arşive koy, diye de vermedik. Bu milletin iradesini kullan diye verdik. O tezkereyi açıkçası PYD için özellikle PKK’nın egemenlik oluşturduğu yerde kullanarak caydırması gerektiğini düşünüyoruz. İmralı’da teröristbaşı ile yapılan görüşmelerde 30 Mart seçimlerinden sonra Türkiye’de de özerkliği ilan ederek meşrulaştıracak bir sürecin tamamlayıcı parçası olarak görüldüğünü görmekteyiz. Hükümet yine milleti aldatmıştır, kandırmıştır. Oradaki PKK ve PYD egemenlik alanı oluşturmasını engelleyemeyecek, özerkliğini caydıramayacak bir acziyet içindedir. Bu kadar aciz bir hükümet ile karşı karşıyayız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.