40 bin yıllık canavar kafası bulundu

40 bin yıllık canavar kafası bulundu

Yakutistan'da 40 bin yıllık dev gri kurt kafası bulundu

Sibirya'nın doğusunda bulunan Yakutistan'da 40 bin yıllık olduğu tahmin edilen ve günümüzde yaşayan kurtlardan yaklaşık 2 kat büyüklüğünde bir kurt başı bulundu.

kurt1.jpg

Kurt başının bulunma hikayesi ise tamamen tesadüfe dayanıyor, bölgede mamut izi arayan Pavel Efimov isimli şahıs kurt başını Tirekhtyakh Nehri kıyısında buldu. Kurdun yaşının 3 olduğu tahmin ediliyor. Uzmanlar, kurt başının Pleistosen dönemine ait olduğunu söylüyor.

kurt2-001.jpg

Film senaristlerinin beslendiği en başta gelen hayvanlardan olan ve bir efsane olarak görülen dev gri kurtlar yıllardır filmlere ve dizilere konu olmakta.

kurt3.jpg

40 cm. uzunluğundaki dev kurt başı, günümüzde yaşayan kurtların vücut uzunluklarının ortalamasının yarısına eşit uzunlukta ve fiziksel olarak da çok daha güçlü. Şu anda yaşayan kurtlar ortalama 66-86 santimetre arasında uzunluğunda.

kurt4.jpg

Siberian Times'a açıklama yapan Saka Cumhuriyeti Bilimler Akademisi Direktörü Albert Protopopov, bulunan dev kurt başının formuna dikkat çekerek, bu kadar eski zamana ait olup yumuşak dokusu bozulmamış bir kurtla ilk defa karşılaşıldığını söyledi. Protopopov ayrıca DNA inceleme çalışmalarının da sürdürüldüğünü belirtti.

kurt6.jpg

Bilim insanları bulunan dev kurdun kaslarının ve beyninin iyi durumda olduğunu kurdun yeteneklerinin ve ekolojisinin ortaya çıkarılabilir olduğunu söylüyorlar.

kurt7.jpg

Bilim insanlarının konu ile ilgili yaptığı en ilginç açıklama ise; 40 bin yıl önce Yakutistan'da insan olmadığı ve arkeolojik çalışmalara göre insan popülasyonu çok sonra Yakutistan bölgesine geçtiği.

kurt8.jpg

Bilim insanları, kurt başının dijital ortamda yapılan modellemesiyle incelemelerini sürdürmekte. İsveç Doğa Tarihi Müzesi'ndeki bilim adamları ise , dev kurt başının DNA'sını inceleyecek.

kurt9.jpg

Bölgedeki buzulların hızla erimesi, antik döneme ait kalıntıların gün yüzüne çıkmasına sebep olmakta.

kurt10.jpg

 

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.