40 çocuğu ABD öldürdü!

40 çocuğu ABD öldürdü!

Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyonun 9 Ağustos’ta Yemen'deki bir okul otobüsüne yaptığı saldırıda kullandığı bomba tam 40 çocuğu öldürmüştü. Bombanın nereden geldiği ortaya çıktı.

Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyonun 9 Ağustos’ta Yemen'deki bir okul otobüsüne yaptığı saldırıda kullandığı bomba tam 40 çocuğun ölümüne yol açmıştı. Gazeteci ve uzmanların haftalardır süren araştırmaları sonucu kesin bir neticeye ulaşıldı. 40 çocuğu öldüren bomba ABD yapımı. ABD'li silah uzmanları, bu bombalarının Suudi Arabistan ile olan silah anlaşması gereği satıldığını teyit etti.

Yemen yerel basını ve dış basındaki gazeteciler ile mühimmat uzmanları olayı aydınlatmak için birlikte çalışmalara başlamıştı. Bugün itibariyle çalışmalar son buldu ve araştırmalar sonuç verdi.

ABD SİLAH ANLAŞMASI KAPSAMINDA BU BOMBALARI SATTIĞINI DOĞRULADI

9 Ağustos'ta düzinelerce çocuğun ölümüne neden olan silahın, ABD'nin en iyi savunma silahı uzmanlarından olan “Lockheed Martin” tarafından yapılan, lazerle yönlendirilen 227 kilogram ağırlığındaki lazer güdümlü “MK 82 bombası” olduğunu belirlendi. Savaş silahları uzmanları, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Suudi Arabistan ile imzaladığı silah anlaşması kapsamında  çeşitli bombaların satıldığını doğruladı.

DAHA ÖNCE DE CENAZE BİNASINA AYNI TİP BOMBA ATILMIŞ VE 155 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Bu bomba, Ekim 2016'da Yemen'deki bir cenaze binasına düzenlenen saldırı sonucu, 155 kişinin öldüğü ve yüzlerce kişinin yaralandığı bombalı saldırıda kullanılan bombaya  çok benziyor. Suudi koalisyonu, bu durum için "yanlış bilgi verildiği için böyle bir sonuç ortaya çıktı. Bunun bir hata olduğunu kabul ediyor ve sorumluğu alıyoruz” demişti.

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.