O iki güne dikkat! İstanbul donacak

O iki güne dikkat! İstanbul donacak

Türkiye yarından itibaren soğuk havanın etkisi altına girecek. Soğuk havayla birlikte sıcaklıklar da düşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; bugün yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir çevreleri ile Konya'nın kuzey kesimlerinin yağmur ve sağanak, Ardahan, Erzurum, Ağrı, Tunceli ve Erzincan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Kıyı Ege, Ankara, Çankırı, Yozgat, Kırıkkale, Amasya, Çorum ve Tokat çevreleri, Balıkesir’in batı kıyı ilçeleri ve Antalya’nın doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

 

İSTANBUL'DA ÖĞLEDEN SONRA YAĞIŞ VAR

 

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'da beklenen yağışla ilgili şu uyarılarda bulundu:

 

"Bugün ülkede güneyli rüzgarlar hakim. Marmara, Ege, Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yer yer fırtına hızında esecek. Rüzgar gece yarısından sonra Marmara'da kuzeye dönecek ve İstanbul'da fırtınaya dönecek. Rüzgarın kuzeye dönmesiyle sıcaklıklar 6-7 derece azalacak.

Bugün sıcaklıklar ortalamanın üzerinde yağmur Kıyı Ege, Balıkesir, Ankara, Yozgat, Kırıkkale, Amasya, Çorum ve Tokat çevrelerinde kuvvetli. İstanbul'da öğleden sonra yağmurlu.

Yarın Kuzey bölgeler karla karışık yağmur ve kar yağışı kıyılarda yağmur. İstanbul yarın yağmurlu Trakya tarafının yüksekleri karla karışık yağmur."

 

İSTANBUL'DA KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

 

Peki İstanbul'a kar yağacak mı? Şen, bununla ilgili "Yarın gelecek soğuk havada İstanbul kar yağışı almayacak görünüyor. Hafta sonu gelecek soğuk havada daha şanslı görünüyor. Cuma akşamı ve cumartesiyi İstanbul'da kar için takip edelim" dedi.

 

AKOM'DAN İSTANBUL'A UYARI

 

İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesi geneli soğuk ve yağışlı havaların etkisi altına giriyor. Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM verilerine göre, İstanbul'da yağışların şehrin kuzey ve yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olması bekleniyor.

Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM verilerine göre, sıcaklıkların bu akşam saatlerinden itibaren 8-10 derece birden düşmesi bekleniyor.

İstanbul'da kış değerlerine gerileyecek sıcaklıklarla birlikte sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.

Hafta boyunca görülecek yağışların şehrin kuzey ve yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur ve zaman zaman kar şeklinde etkili olması bekleniyor.

 

İSTANBUL BUZ KESECEK

 

İstanbul'da hava sıcaklıklarının 16 Ocak'a kadar mevsim normallerinin 2-5 derece altında, 17-25 Ocak tarihleri arasında ise normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.