5 kıtanın şampiyonu Türk sporcu

5 kıtanın şampiyonu Türk sporcu

Diyabet Koşu Takımı TEAM1’in Kaptanı Gürkan Açıkgöz, Afrika’daki yarışı 4. Olarak bitirse de yıl içindeki koşulardan aldığı toplam puanla seride ‘5 Kıtada 5 Ultra Maraton’ 2019’un da şampiyonu olmayı başardı

Türk Diyabet Cemiyeti (TDC) tarafından hayata geçirilen Diyabet Koşu Takımı, uluslararası başarılarına birini daha ekledi. TEAM1’in Kaptanı Gürkan Açıkgöz, tek Tip1 diyabetli sporcu olarak katıldığı “5 Kıtada 5 Ultra Maraton”u 2018 yılında birinci sırada tamamlamasının ardından, 2019’u da en yüksek puanla bitirdi.

 

 

Bu yarışmada ultra maratonların puanı iki yıllık tutuluyor ve her takvim yılı sonunda toplam puanı en yüksek olan sporcu şampiyon olarak açıklanıyor.

 

 

5 KITADA 5 ULTRA MARATON DERECESİ

Fransız Canal Aventure’un düzenlediği Roadsign Continental Challenge ‘5 Kıtada 5 Ultra Maraton’ yarışını tamamlayan tek Tip1 diyabetli sporcu olan Açıkgöz, 2018’de sırasıyla 160 kilometrelik Vietnam (Asya) Ultra Maratonu’nu erkeklerde birinci, 140 kilometrelik tek etaplı Norveç (Avrupa) Ultra Maratonu’nu genel klasmanda birinci, 230 kilometrelik Bolivya (Amerika) Ultra Maratonu’nu genel klasmanda ikinci olarak tamamlamıştı.

 

 

 

220 kilometrelik Mozambik (Afrika) Ultra Maratonu’nda erkeklerde üçüncü olarak tamamlayan Açıkgöz 2018 yılının şampiyonu olmuştu. 2019 yılında ise 522 kilometrelik 9 etaptan oluşan Avusturalya Ultra Maratonu’nda sekizinci sırada yer alan Açıkgöz, son olarak Afrika’da koşulan 220 kilometrelik Mozambik Ultra Maratonu’nu 4 sırada tamamlayarak toplamda en yüksek puanla 2019’un da şampiyonu oldu.

 

 

‘ÖZENLİ BESLENİYORUM’

Diyabetli bireylerin, diyabetlerini yöneterek spor yapabileceğini, hatta derece alabileceğini göstermekten ve farkındalık yaratmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten TEAM1 Takım Kaptanı Gürkan Açıkgöz, “Ultra maratonlarda diyabetim için gerekli tüm önlemleri alıyorum. Böylelikle, yüksek rekabet ortamında gerçekleşen ve dayanıklılığın ön planda olduğu bu tür yarışlarda diğer sporcularla rekabet edebiliyorum.Yarışlara hazırlanırken ve yarışlar sırasında beslenme, insülin ve fiziksel aktivite dengesini korumaya özen gösteriyorum. Tip1 diyabetli bir sporcu olarak ‘5 Kıtada 5 Ultra Maratonu”nu 2018 ve 2019 şampiyonu olarak tamamladığım için çok mutluyum” dedi.

 

 

DOĞRU TEDAVİ İLE HER ŞEY MÜMKÜN

TEAM1 Koşu Takımı’nın danışmanlığını üstlenen Türk Diyabet Cemiyeti üyesi ve proje koordinatörü Prof. Dr. Taner Damcı, Gürkan Açıkgöz’ün Tip1 diyabetli olarak bugüne kadar katıldığı tüm maraton ve ultra maratonlarda gösterdiği başarı ve azmin, tüm diyabetlilere örnek oluşturacağını söyledi. Prof. Dr. Taner Damcı, şöyle konuştu:

 

 

“Diyabet aslında doğru tedavi ve aktif bir hayat ile düzgün yönetilebilir. Yaşam tarzı değişikliği diyabette hem yaşam süresi hem yaşam kalitesi hem de hastalık kontrolü bakımından çok önemlidir. Diyabetliler modern insülin tedavisi sayesinde hiçbir aktiviteden uzak kalmadan hayatını sürdürebilir. Tip1 diyabetlilerden oluşan TEAM1 Koşu Takımı’nın yarattığı farkındalık sayesinde diyabetlilerin de herkes gibi spor yapabileceklerini, diyabet ve spor arasındaki olumlu ilişkiyi göstermeyi başardığımıza inanıyorum.”

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.