500 bin ikinci el ürünü piyasaya süren çete çökertildi!

500 bin ikinci el ürünü piyasaya süren çete çökertildi!

500 bin ikinci el doğum kontrol ürününü kondomu piyasaya süren çete çökertildi. El koyulan ürünlerin bir kısmında delikler, bir kısmında da çeşitli bakteri ve mantarlar tespit edildi.

Çin'de gerçekleştirilen ve belki de en eşsiz operasyonlardan biri olarak tarihe geçecek olan operasyonda sahte kondom çetesi çökertildi.

Çete, 7 milyon dolarlık kullanılmış kondomu otellere ve süpermarketlere yeniden satmak üzereyken yakalandı.Polis, üç Çin vilayetindeki atölyelerden sahte marka kutularla dolu 500.000 kutu sahte Durex ürün ele geçirdi. Polisler, yerel bir işadamının şüpheli olarak düşük fiyatlara kondom sattığını söyleyen 17 kişiyi de tutuklandı.

toki.jpg

Cangnan emniyet müdürü Zheng Xidan konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı;

'Operasyonun gerçekleştirildiği o köylerde hijyen koşulları çok kötüydü. Kullanılmış prezervatifleri yeniden piyasaya sürmek için hazırlayan çete sahte kauçukları Henan ve Hubei eyaletlerinde yaptı, daha sonra da Zhejiang'da paketlediler. El koyulan ürünlerin bir kısmında delikler, bir kısmında da çeşitli bakteri ve mantarlar tespit edildi.

kondomda sahtecilik Çin'de çok büyük bir piyasa. 2014'ten beri Henan mahkemelerinden yaklaşık olarak 10 dava geçti. Suçlu bulunan sanıklar dört yıla kadar hapis cezasına çarptırıldı. Şubat ayında polis, komşu Shanxi eyaletinde Yuncheng'de iki milyon sahte iki markaya ait ürün ele geçirdi.

siyasetcafe.com

asgari-001.jpg

zirve-001.jpg

 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.