630 milyon dolar rüşvet için 87 milyar ihale

630 milyon dolar rüşvet için 87 milyar ihale

CHP lideri Kılıçdaroğlu, yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında ortaya çıkan iddialar üzerinden hükümete sert suçlamalar yöneltti. Sabah-atv satışı için toplanan 630 milyon dolarlık para karşılığında müteahhitlere 87 milyar Euro’luk ihale verildiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Bu gazeteler (Sabah, Takvim, atv) niye sabah akşam komplo iddialarını yayınlıyorlar? Şimdi anladınız mı?” dedi.

 

Sabah-atv için özel toplantı: “21 Temmuz 2013. Erdoğan, müteahhidi arıyor. Diyor ki, ‘Bizim evde bir görüşme yapalım. Sen Faruk’a da söyle, o da gelsin.’ Cemal Kalyoncu, ‘Tamam Faruk’u alır gelirim’ diyor. Ve gidiyorlar. Sabah-atv işini halledecekler. Sahibi kim? Çalık. Ama kâğıt üzerinde. Gazetelerin patronu o (Başbakan). ‘Çalık zor durumda, bizim bir şey yapmamız lazım’ diyor. Oturuyorlar, nasıl bu işi çözeriz, buraya parayı nasıl aktarırız? Ve karar veriyorlar; ‘bir grup müteahhide salma salacağız, para alacağız. O parayı aktaracağız.”

Sabah ve atv için 630 milyon TL toplanmış: “Para havuzunu Binali Yıldırım yönetecek. Rakamlar büyük, ‘Binali’ az olur; milyonali demek lazım. Sabah-atv’nin alımı için Yıldırım başkanlığında Ankara’da toplanan işadamlarından 2 ay içinde toplamda 630 milyon lira para vermeyi vaat ediyor.”

Türkiye’yi bir çete yönetiyor:“Bize komplo kurdular diyor. Ne komplosu kardeşim? Malı götürüyorsun. Bu gazeteler niye sabah akşam komplo iddialarını yayınlıyorlar? Sabah eski Sabah mı? atv eski atvmi? Takvim eski Takvim mi? Başçalanın hizmetindeler. Artık sizin maskeniz inmiştir. Ar damarınız çatlamadıysa gazeteleri kapatın.”

TÜRGEV’e yatan 100 milyon doların kaynağı ne?: “Rüşvetin merkezi TÜRGEV. Geçen hafta TÜRGEV’in Vakıfbank’taki hesabına 100 milyon dolar yattı mı?’ diye sordum. Tık yok. Bu para rüşvet mi, bağış mı? Bu para MASAK’a bildirilmiş mi? Bildirilmediyse neden bildirilmedi? TÜRGEV’in bilançosu nedir, açıklasınlar. Bu fezlekeyi de tüm arkadaşlara dağıtacağız.”

Çaldıklarını itiraf etmişler: “TOKİ’nin bir broşürü var. Önsözü yazmış Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: ‘Sonuna kadar, son nefesimize kadar sorumluluk bilinciyle çalıyoruz.’ diyor. Bundan güzel itiraf olur mu? AKP’li bir vekil ‘Erdoğan Allah’ın bütün vasıflarını üzerine toplamış’ diyor. Eğer sen başçalan’ın kimin vasıflarını üzerinde topladığını öğrenmek istiyorsan şeytana bakacaksın.”

Utanmıyorsan, istediğini yap: “Hırsızlığı soruşturan savcıların soruşturulduğu düzene harami düzeni denir. Diyor ki Peygamberimiz (sas); “Utanmadıktan sonra istediğini yap.” Sen fezlekelerin gelmesini engelliyorsun. Rüşvet, yolsuzluk soruşturmasını engelliyorsun. En son anketler yayınlandı. Yurttaşların büyük bir kesimi bir yolsuzluk olduğuna inanıyor. Sen sokakta normal bir yurttaşın yürüdüğü gibi alnı açık yürüyemezsin.”

Fezlekeler elimizde, sakın oynamayın: “Fezlekeler geldi, bir türlü Meclis’e gelmiyor. Bakınız İzmir’den fezleke Adalet Bakanlığı’na geliyor, kendisiyle (Bekir Bozdağ) ilgili. Adalet Bakanlığı’nda bekleyen fezlekelerin üzerinde çalışıldığını, bazı bölümlerin bürokrasiye dağıtıldığını, ek savunmaların alındığını biliyoruz. O fezlekelerin içinde ne var, her bir satırını biliyoruz. Oynarsanız ne olacağını göreceksiniz.İstiyorlar ki AKP, bu fezlekeleri çöp sepetine atalım. Biz o fezlekeler, artık milletin vicdanındadır diyoruz. Kul hakkı yiyeni bu millet affetmez.”

27 TL’ye 27 ay hapis: “Kahramanmaraş’ta 16 yaşında bir çocuk bakkaldan 27 lira çalıyor. Hapse atılacak, 27 ay.  27 lira aldı diye, 16 yaşındaki bir çocuğa 27 ay hapis cezası veriyorsunuz. 85 milyar Euro’yu götüren neden ortada geziyor? Bu millet bunları unutmayacak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.