7 yıldan sonra gelen galibiyet Galatasaray’ı UEFA’da bir üst tura taşıdı: 1-3

7 yıldan sonra gelen galibiyet Galatasaray’ı UEFA’da bir üst tura taşıdı: 1-3

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turunda Neftçi Bakü'yü deplasmanda mağlup etti. Diagne attığı 2 golle maçın yıldızı olurken, Galatasaray'ın diğer sayısı Luyindama'dan geldi. Neftçi'nin tek golünü Mbodj attı.

UEFA Avrupa Ligi 2. Eleme Turu'nda deplasmanda Azerbaycan'ın Neftçi takımına konuk olan Galatasaray, Avrupa kupalarındaki son 20 deplasman maçını kazanamadı. UEFA Avrupa Ligi 2. Eleme Turu'nda Azerbaycan'ın Neftçi ekibine konuk olan Sarı-Kırmızılılar, Avrupa kupalarında geride kalan 285 maçında 99 galibiyet elde ederken, 111 mağlubiyet yaşadı. Bu galibiyet ile Avrupa Kupalarında 100.galibiyetini almış oldu.

 

UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turunda Galatasaray deplasmanda Neftçi Bakü ile karşılaştı. Galatasaray ilk dakikadan itibaren Neftçi Bakü kalesinde gol aramaya başladı.

 
13. dakikada kafa vuruşu direkten dönen Diagne, 19'da bu kez Linnes'in asistinde golü atarak Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi. Galatasaray 1-0'dan sonra tempo düşürürken ev sahibi Neftçi etkili gelmeye başladı. Azerbaycan ekibi Ibarra ve Lawal ile girdiği pozisyonları değerlendiremedi ve ilk yarı 1-0 sona erdi.

 

 

NEFTÇİ’NİN GOLÜNÜN ARDINDAN YANIT GECİKMEDİ


Neftçi Bakü ikinci yarıya golle başladı. 46'da kullanılan köşe vuruşunda Mbodj kafayı vurdu ve durumu 1-1'e getirdi. 2 dakika sonra ise Galatasaray, Luyindama ile maçta yeniden öne geçti: 1-2.

 
63'te bir kez daha sahneye çıkan Mbaye Diagne, kalecinin büyük hatası sonrası topu kapan Emre Kılınç'ın asistinde durumu 3-1'e getiren isim oldu.

 

 

3. ELEMEDE HAJDUK SPLIT İLE OYNAYACAK


İlerleyen dakikalarda başka gol olmadı ve Galatasaray adını 3. ön eleme turuna yazdırmayı başardı. Galatasaray, 7 yıl aradan sonra bir Avrupa deplasmanından galibiyetle ayrıldı.Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda Hırvatistan temsilcisi Hajduk Split ile karşılaşacak.

 

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.