8 Yaşındaki çocuğa günlerce tecavüz edip öldürdüler

8 Yaşındaki çocuğa günlerce tecavüz edip öldürdüler

Hindistan’da 8 yaşındaki çocuğa tecavüz ederek öldürdükleri iddiasıyla gözaltına alınan Sekiz Hindu için ülkede protesto gösterileri düzenlendi. İşte ayrıntılar;

Hindistan'da Hindular tarafından feci şekilde öldürülen 8 yaşındaki Asifa Bano, Müslüman bir aşirete mensup ailenin çocuğuydu. 17 Ocak'ta Keşmir'in Hindistan kontrolündeki şehri Kathua yakınlarında bir ormanda cesedi bulundu.

--3468030.jpeg

Asifa'nın ölümüyle ilgili gözaltına alınan 8 kişi hakkında hala bir karara varılmaması tepkilere neden oluyor. Öte yandan feci olayla ilgili sekiz Hindu'nun gözaltına alınmasına öfkelenen Hindu eylemciler protesto gösterileri düzenliyor.

Sağcı Hindular , gözaltıların dini farkları alevlendirmek için operasyona dönüştüğünü söylerek, zanlıları savunmak için sokaklara döküldü.

Korkunç olayla ilgili gözaltına alınan aralarında emekli hükümet yetkilisi ile dört polis memurunun da bulunduğu sekiz zanlı Hindu toplumuna mensup.

Avukatlar, polislerin mahkeme salonuna girişine engel olmaya çalışırken, milliyetçi Hindu partisi BJP'den iki bakan da sanıklara destek olmak için düzenlenen gösterilere katıldı.

Hindu bir kadın, Müslümanların Hindulara karşı olduğunu ve sanıkların serbest bırakılmaması halinde kendisini yakacağını söyledi.

_100835341_046128961-1-001.jpg

Feci şekilde öldürülen sekiz yaşındaki Asifa Bano ve ülkede son dönem artan kadın cinayetlerine karşı da gösteriler düzenlendi.

Soruşturmayı yürüten yetkililer sanıkların amacının, Müslümanları bölgeden uzaklaştırmak olduğunu düşünüyorlar.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.