81 kişiyi öldüren ölümcül virüs kardeş ülkeye de sıçradı

81 kişiyi öldüren ölümcül virüs kardeş ülkeye de sıçradı

Çin'de ortaya çıkan ve bugüne kadar 81 kişinin ölümüne sebep olan ölümcül virüs bir ülkeye daha sıçradı.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve bugüne kadar 81 kişinin ölümüne sebep olan koronavirüs, bir ülkeye daha sıçradı. Kazakistan'ın Almatı şehrinde 4 kişide Korona virüsü tespit edilirken Rusya'da da 8 Çinli turiste virüs testi yapıldı.

Kazakistan'ın eski başkenti Almatı'da bulunan Almatı Uluslararası Havalimanı'nda dün Çinli turistleri taşıyan uçakta yapılan incelemede 4 turistte korona virüsüne rastlandı.

Virüs bulunan hastalar Çin'e geri gönderilirken, Kazak yetkilileri yaptığı açıklamada termal kameralarla hastaların yüksek ateşe sahip olduklarını gördüklerini, ilk belirtileri bu sayede anladıklarını belirtti. Hastalar ile ilgili Kazakistan ve Çin yetkilileri temasa geçti.

 

VİRÜS TEDİRGİNLİĞİ DEVAM EDİYOR


Çin ile hava, deniz ve tren yolu ulaşımı bulunan Rusya'da şuana kadar korona virüs vakası görülmemesine rağmen ülke genelinde tedirginlik yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde Ekaterinburg'ta 2 Çinli turist yüksek ateş sebebiyle hastaneye başvurunca turistlere virüs testleri yapılmış, ancak virüse rastlanılmamıştı.

Dün ise Moskova ve Soçi'de korona virüsü ile ilgili hareketlilikler yaşandı. Moskova'ya trenle geldiği anlaşılan 7 turistte yüksek ateş saptanınca bu kişiler hastanelerde kontrol altına alındı. Hastane yetkilileri daha sonra yaptıkları açıklamada, yapılan incelemelerde turistlerde virüse rastlanmadığı ve turistlere zatürre teşhisi konulduğu bilgisini verdi.


15 ÜLKEDE VİRÜSE RASTLANDI


Fransa, Amerika Birleşik Devletleri, Güney Kore, Tayland, Avustralya'nın da aralarında bulunduğu en az 14 ülkede koronavirüs vakalarına rastlanmıştı. Kazakistan ile birlikte bu rakam 15'e yükseldi.

Çin pazar, restoran ve çevrim içi ticaret platformlarında vahşi hayvanların satışını yasakladığını duyurdu.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.