AB üyeleri Büyükelçiliklerini Kudüs’e taşımayacaklar

AB üyeleri Büyükelçiliklerini Kudüs’e taşımayacaklar

AB Dış Politika Komiseri Bayan Federika Mogherini, AB ülkelerinin Büyükelçiliklerini Kudüs’e taşımayacaklarını bildirdi.

AB Dış İlişkiler Konseyi toplantısı sonrasında Brüksel’de açıklama yapan AB Dış Politika Komiseri Bayan Federika Mogherini, ‘’İsrail Başbakanı birkaç kez diğer ülkelerinde Trump’ın yaptığı gibi büyükelçiliklerini Kudüs’e taşımalarını beklediğini söylemiştir, o bu beklentisini diğerleri için saklayabilir AB ülkeleri elçiliklerini Kudüs’e taşımayacaklar” diye konuştu.

Mogherini, Konsey üyelerinin Siyonist rejim Başbakanı ile yaptığı toplantıya da değinerek, “Bu toplantıda Filistin ve İsrail arasında kalıcı barışın en temel önceliklerimizden biri olduğunu ilan ettik ve bizim bu hususta tek ve güçlü tutumumuz vardır. AB’ye göre en gerçekçi çözüm yolu Kudüs başkentliğinde Filistin ve İsrail devletlerinin oluşmasıdır ve AB ülkelerinin dışişleri bakanları bu mesajı net şekilde Netanyaho’ya ilettiler” dedi.

Hiçbir barış planının Amerika olmadan başarılı olmayacağını söyleyen Mogherini, Amerikalılar da kendi planlarının tek başına başarılı olabileceği hayaline kapılmamalılar zira müzakerelerin başarısı için uluslararası ve bölgesel destek şarttır” ifadelerini kullandı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.