ABD askerleri PKK/YPG'li teröristlere 'kan verdi'

ABD askerleri PKK/YPG'li teröristlere 'kan verdi'

Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG'li teröristlere yönelik yapılan operasyonların sıklaşması ve yeni bir kara harekatı olasılığının güçlenmesi sonrası ABD askerleri PKK/YPG'li teröristlere kan verdiklerini duyurdu.

Suriye'nin kuzeyinde yaklaşık 900 askeri bulunan ABD, 19 Kasım'dan bu yana arka arkaya Türkiye'yi hedef alan açıklamalara imza attı. Pentagon, Türk jetlerinin giriştiği bombardımanın ABD askerlerini doğrudan tehdit ettiğini savundu.

Aynı vurguyu yapan ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ise, bombardımandan etkilenen ABD askerlerinin nerede olduğunu belirtmedi, "Şu anda askeri üssün yerini açıklayamayız" ifadesini kullandı. Amerikan medyası, söz konusu bombardımanın ABD askerlerinin 300 metre yakınında gerçekleştiğini ileri sürdü.

 

SKANDAL PAYLAŞIM GELDİ


CENTCOM'un Twitter hesabı ise, 27 Kasım Pazar akşamı gözden kaçmayacak bir paylaşım gerçekleştirdi. ABD, yıllardır YPG'li teröristleri Suriye Demokratik Güçleri (SDF) veya (SDF) adıyla meşrulaştırmayı deniyor.

CENTCOM'un Twitter hesabı, Suriye'deki koalisyon güçlerinin SDF'li ortaklarına 20 ünite kan ve plazma bağışladığını duyurdu. Bir de fotoğrafın yer aldığı Twitter mesajında, bölgesel istikrar için ABD'nin 'ortak'larına desteğinin süreceği vurgulandı.

 

fbbbbbbbbbbbbb.JPG

 

SURİYE'NİN KUZEYİNDE PKK/YPG'Lİ TERÖRİSTLER HEDEF ALINIYOR


Türkiye'nin Pençe-Kılıç Hârekatı, Suriye'nin kuzeyindeki Tel Rıfat'tan İran sınırına kadar PKK ve YPG'li teröristleri hedef alıyor.

TSK, Suriye'de 2016'dan bu yana bölgedeki muhaliflerin de desteğiyle üç harekât düzenledi ve sınırdan 325 kilometre uzağa kadar bir alanı kontrol ediyor. Türkiye 2019'daki Barış Pınarı Harekâtı'yla Tel Abyad-Resulayn arasındaki bölgeyi kontrolü altına aldı.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.