ABD Başkanı Biden duyurdu: DEAŞ'ın küresel lideri kendini havaya uçurdu

ABD Başkanı Biden duyurdu: DEAŞ'ın küresel lideri kendini havaya uçurdu

ABD Başkanı Joe Biden, DEAŞ lideri Ebu İbrahim el Haşimi el Kureyşi'nin öldürüldüğünü duyurdu.

ABD Başkanı Joe Biden, Suriye’nin İdlib kentinde terör örgütü DEAŞ lideri Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi’nin öldürdüğü operasyon hakkında basın toplantısı düzenledi.

Biden, "ABD askeri gücü, dünyaya yönelik büyük bir terör tehdidi olan DEAŞ’ın küresel liderini başarıyla ortadan kaldırdı" dedi.

Söz konusu operasyonda sivil kaybını en aza indirmek için hava saldırısı yerine özel kuvvetler operasyonunu seçtiğini belirten Biden, "Savunma Bakanlığına sivil kayıpları en aza indirmek için mümkün olan her türlü önlemi alması talimatını verdim. Bu teröristin etrafını çocuklar da dahil olmak üzere ailelerle çevrelemeyi seçtiğini bilerek, kendi halkımız için çok daha büyük bir riskle özel kuvvetler baskınına devam etme kararı aldık” dedi.

Biden, “Onu bir hava saldırısıyla hedef almak yerine sivil kayıpları en aza indirmek için bu seçimi yaptık" ifadelerini kullandı.

 

KENDİNİ HAVAYA UÇURDU

 

Biden, özel kuvvetlerin baskın sırasında teröristi yakalamaya çalıştığını fakat el-Kureyşi’nin işlediği suçlar için adaletle yüzleşmektense kendisini havaya uçurmayı seçtiğini söyleyerek, "Tıpkı selefinin yaptığı gibi, ailesinin birkaç üyesini de yanına alarak" dedi.

Biden, ABD ordusuna "muazzam cesaretleri, becerileri ve kararlılıkları" için teşekkür etti.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.