ABD dağılıyor!

ABD dağılıyor!

Eski ABD Kongre Üyesi ve Başkan Adayı Ron Paul, ABD’nin tıpkı Sovyetler Birliği’nde 1989’da başlayan çöküşe benzer bir “dağılma süreci” yaşadığını söyledi.

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD’ye ilişkin ülke içerisinden kritik değerlendirmeler geliyor. 83 yaşındaki Cumhuriyetçi siyasetçi Ron Paul, geçen hafta salı günü haftalık siyasi haberanaliz dergisi Washington Examiner’a verdiği demeçte, ABD Başkanı Donald Trump başkanlığında görünen bir yıllık ekonomik büyümenin bir illüzyon olduğunu ifade etti.

Devasa borç dağları, enflasyon ve eşitsizliğin Amerika Birleşik Devletleri’nin sorunlarını günden güne daha da kötüleştirdiğine, böylelikle çöküşün kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken eski Kongre üyesi Paul, “Amerikan siyasi sistemi, 1989’da Sovyetler Birliği’nin çöküşüne benzer şekilde dağılmanın eşiğinde, umarım sistemimiz Sovyet sistemi kadar onurlu durur” ifadelerini kullandı.

-PARADA REVİZYON-

Eski Teksas Senatörü, “ABD’nin mutlaka tek tek ülkelere parçalanacağı” inancında değil, ancak; “ABD’nin para politikaları büyük revizyondan geçecek ve ABD’nin nüfuzu yurtdışında, deniz aşırı ülkelerde bitecek” dedi.

“Bence Amerika’nın statüsü dünyada ve kendi imparatorluğumuzda sona erecek” ifadesini kullanan Ron Paul’a göre; ekonomide görünen iyileşmeler sadece borç para üzerine kurulu; Amerikan ekonomik sisteminin tamamı işletmelerin, kişilerin ve hükümetlerin borçlarına dayanan bir illüzyondan ibaret. Amerikan ekonomisi çok farklı görünümlerden oluşan bir sabun köpüğü ve sorunları çözme olanağı sunmuyor.

-DIŞ POLİTİKA FELAKET-

Trump’ın dış politikalarına da sert eleştirilerde bulunan Paul, Trump’ın, özellikle Kuzey Kore ile olan sorunlara yaklaşımı ve Suudi Arabistan’ın Yemen’deki askeri faaliyetlerine destek vermesi nedeniyle ciddi biçimde hayal kırıklığına uğradığını açıkladı.

Trump’ın dış politikadaki dengesizliğini imâ eden Paul, “Bence dış politika tam bir felaket. Trump’ın yaklaşımı bir gün olumlu karşılanıyor, ama ertesi gün bir açıklama yapıyor, tüm dünyanın öfkesine neden oluyor, sonra orda, burada savaşa girmemiz gerektiğini düşünmeye başlıyor.”

-GERÇEK DEMOKRASİ YOK-

BİR dönem ABD başkanlığına aday da olan Paul, geçen haftalarda MSNBC’nin Morning Jœ şovunda da, ABD’de gerçek demokrasinin olmadığını, ülkenin iflası ve dış politikada başarısızlığı nedeniyle, ABD vatandaşlarının kişisel özgürlüğünün tehlikede olduğunu söylemişti.

-REKLAMDAN SONRA DEVAM EDİYOR -

Amerikan Merkez Bankası Federal Rezerv’i de eleştiren Paul, “faiz oranlarını manipule” ettiğini, “borçların anlaşılmaz olduğunu”, “2008’den beri para basarak zenginleri, zengin eden, ortalama ABD vatandaşını yaya bırakan” FED’in iptal edilmesi gerektiği görüşünü savunuyor.

-ABD SİYASETİNDE MUHALİF ÇIKIŞLARIYLA TANINIYOR-

Pensilvanya doğumlu olan Ron Paul, siyasi kişiliğinin yanında ayrıca bir tıp dokturu. 1976’dan 2013 yılına kadar çeşitli aralıklarla Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi’nde, Cumhuriyetçi Parti’nin senatörü olarak bulunan Paul, Federal Rezerv Sistemi’ni denetleyen isimlerden. Muhafazakâr siyasetçi Paul Ron’un siyasi hayatından bazı üst başlıklar ise şöyle oldu:

 

“-Nixson döneminde altının dolara endekslenmesine itiraz etti, kararı bugün de doğru bulmuyor.

-Reagan ve Bush döneminde Amerika’nın finans politikalarını, yüksek bütçe açıklarını eleştirdi.

-Irak savaşını reddeden tek Cumhuriyetçi politikacı.

-11 Eylül’den Amerika’nın saldırgan dış siyasetini sorumlu tuttu.

-2008 seçimlerinde dış ve finans politikalarında ters düştüğü MCain’in başkanlık adaylığına karşı çıktı.

-2012’de kendi başkanlık adaylığını açıkladığında, Amerika’nın İsrail’e yaptığı 3 milyar dolarlık askeri yardımına onay vermeyeceğini, İran’la savaş halinde tarafsız kalacağını söyleyerek Yahudi Cumhuriteçiler Koalisyonu’nun tepkisini üstüne topladı.

-2014’de yaptığı açıklamada Ukrayna’nın bizzat Batılı devletler (ABD) tarafından karıştırıldığını, bunun Rusya’ya savaş ilanı anlamına geldiğini bildirdi.

-İran’la savaşa karşı çıktı. Irak, Afganistan ve Libya’da da ABD savaşını reddetti. Uluslararası sorunların diplomasi ile çözülmesi gerektiği kanaatinde.”

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.