ABD donanması yapay deprem yaptı!

ABD donanması yapay deprem yaptı!

ABD donanması “Tam Gemi Şok Denemeleri” adı altında tonlarca patlayıcı kullanarak yaptığı testler sonucu 3,9 büyüklüğünde yapay deprem yapmayı başardığı açıklandı.

Geçen Cuma günü Atlantik Okyanusu’nda Amerika Birleşik Devletleri Donanması’nın 18 bin kilogram patlayıcı kullanılarak planlı bir şekilde gerçekleştirdiği patlamayı, ABD Jeoloji Kurumu (US Geological Survey), 3,9 büyüklüğünde deprem olarak kaydetti. Ayrıca ABD’nin yapay depremlerde “Sismik Savaş Gemisi” HAARP’ı kullandığı da birçok kez gündeme gelmişti.

3,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE YAPAY DEPREM OLUŞTU

Uçak gemisi USS Gerald R. Ford, geçtiğimiz Cuma günü Atlantik Okyanusu’nda seyir halindeyken ilk planlanmış patlayıcı tatbikatını tamamladı. ABD Donanması, patlamanın, geminin şok sertliğini ölçmek için yapıldığını açıkladı. ABD Donanması’ndan yapılan açıklamada, “Sınıfının en üst teknolojili uçak gemisi, geminin savaş koşullarına dayanacak şekilde sertleştirilmesini sağlamak için gelişmiş bilgisayar modelleme yöntemleri, testler ve analizler kullanılarak tasarlandı ve bu şok denemeleri, geminin şok sertliğini doğrulamada kullanılan verileri doğruluyor.

Dünyanın birçok bölgesinde yapay depremler oluşturduğu tartışmalarıyla sürekli gündeme gelen ABD, okyanusta gerçekleştirdiği planlı patlamayla 3,9 büyüklüğünde yapay deprem oluşturdu. Geçen Cuma Atlantik Okyanusu’nda Amerika Birleşik Devletleri Donanması’nın 18 bin kilogram patlayıcı kullanılarak planlı bir şekilde gerçekleştirdiği patlamayı, ABD Jeoloji Kurumu (US Geological Survey), 3.9 büyüklüğünde deprem olarak kaydetti. Ayrıca ABD’nin yapay depremlerde “Sismik Savaş Gemisi” HAARP’ı kullandığı da birçok kez gündeme gelmişti. “Sismik Savaş Gemisi” HAARP ile dünyanın birçok yerinde yapay depremler oluşturduğu, iklim şartlarını bozduğuna ilişkin tartışmalarla sürekli gündeme gelen ABD, okyanusta gerçekleştirdiği planlı patlamayla 3,9 büyüklüğünde yapay deprem oluşturdu. Amerika Birleşik Devletleri Donanması, ülkenin doğu kıyısında başlattığı “Tam Gemi Şok Denemeleri” (Full Ship Shock Trials) tatbikatı kapsamında ilk patlayıcı testini tamamladı. Patlamada yaklaşık 18 bin kilogram patlayıcı kullanıldı. ABD Jeoloji Kurumu (US Geological Survey), patlamayı 3.9 büyüklüğünde deprem olarak kaydetti.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.