ABD medyasından Trump’a FETÖ tepkisi

ABD medyasından Trump’a FETÖ tepkisi

ABD'de 'The Daily Caller' adlı haber sitesinde, 'Melania'nın sözleşmeli okul ziyareti, dikkatleri Amerika'daki Gülen bağlantılı okullara çekti' başlığıyla yayımladığı makalede devlet politikasına tepki gösterildi.  

ABD'de "The Daily Caller" adlı internet haber sitesinde yayımlanan makalede, Başkan Donald Trump'ın eşi Melania Trump'ın Oklahoma'daki bir FETÖ okuluna yaptığı ziyaretin, terör örgütü FETÖ’nün bu ülkedeki okul ağını yeniden akıllara getirdiğine dikkat çekti.

Makalede, "15 Temmuz 2016'da ABD vatandaşları ve dünyanın geri kalanı, FETÖ okullarına ödenen ücretlerin nerelere gittiğini açık bir şekilde gördü." ifadesi kullanıldı.

Haber sitesinde Fox News'in eski muhabirlerinden belgesel yapımcısı Adelle Nazarian imzası ve "Melania'nın sözleşmeli okul ziyareti ile dikkatleri Amerika'daki Gülen bağlantılı okullara çekti" başlığıyla yayımlanan makalede ABD Başkanı Donald Trump'ın eşi Melania Trump'ın FETÖ okuluna yaptığı ziyaret ele alınarak gündeme taşındı.

Melania Trump'ın ziyaret ettiği "Be Best (En İyisi Ol)" adlı kampanyasıyla çocuklara destek verdiğine işaret edilen makalede, Trump'ın bu ziyaretinin ABD'nin FETÖ okullarıyla ilgili karşı karşıya kaldığı sorunları tekrar gündeme getirildiği vurgulandı.

melani-tramp.jpg

15 TEMMUZ VE ABD’DEKİ FETÖ OKULLARI

Amerikan TV kanalı CBS'in 2017'deki bir haberine göre FETÖ'nün 28 eyalette 136 sözleşmeli okulu işlettiği ve buralara 2010'dan itibaren 2,1 milyar dolar fon aldığının anımsatıldığı makalede, "15 Temmuz 2016'da ABD vatandaşları ve dünya, FETÖ okullarına ödenen ücretlerin nerelere gittiğini açık bir şekilde gördü." ifadesi kullanıldı.

2016'daki başarısız darbe girişimi esnasında Türk halkının kendi kaderini tayin etmek için kazandığına ve yüzde 88 oranında sandığa giderek demokrasisine sahip çıktığına işaret edilen makalede, "Amerikalılar Türkiye'nin içişleriyle çok fazla ilgilenmeseler de vergi paralarının Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak için kullanılıp kullanılmadığına dikkat etmeliler." denildi.

MASKENİN ARKASINDA GÜLEN VAR

ABD’deki FETÖ okullarındaki yolsuzlukların bir süredir gündemde olduğu hatta bu okulların FBI tarafından soruşturulduğuna dair iddialar olduğuna dikkat çeken makalede, "ABD'deki FETÖ ekipleri sakin ve barışçıl eğitim maskesini nasıl sunmaları gerektiğini biliyorlar. Ancak maskenin arkasında, Gülen hareketini izleyen finansal usulsüzlükler zinciri var." ifadelerine yer verildi.

MELANİ’NİN FETÖ OKULLARINI ZİYARETİ OLANLARI SORGULAMADA BİR FIRSATTIR

Sözleşmeli okulların ABD'nin eğitim sistemindeki durumunu gözler önüne serdiğine işaret edilen makalede, "(Melania Trump'ın FETÖ okulunu ziyareti) Trump, Gülen hareketinin okullarını ve Amerikan vergi mükelleflerinin nasıl bir fon kaynağı olarak kullandığının sorgulanması için bir fırsat sunarak, ülkesine büyük bir hizmette bulundu." değerlendirmesi yapıldı.

Melani Trump'ın bu ay başında FETÖ bağlantılı Dove School of Discovery'i ziyaret etmesi ve bu ziyareti sosyal medya hesabından paylaşması hem ülkesinde hem de Türkiye’de tepki uyandırmıştı.

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.