ABD o ceketi konuşuyor

ABD o ceketi konuşuyor

ABD'de Donald Trump'ın eşi Melania Trump’ın giydiği ceket olay oldu. İşte detaylar;

Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı Donald Trump'ın eşi Melania Trump'ın Meksika sınırlarındaki göçmen çocukları ziyarete giderken giydiği ceket ülkenin gündemine oturdu. Melania Trump'ın giydiği ceketin arkasında yazan “Ben gerçekten umursamıyorum, ya sen?” ifadesi medyanın gözünden kaçmadı. Amerikan medyası, böyle bir ziyaret gerçekleştirirken bu ceketin giyilmesinin doğru olmadığını savundu. Melania'nın sözcüsü ise ceketin giyilmesinin altında böyle bir mesaj olmadığını belirtti.

 

Geçtiğimiz Çarşamba günü ABD Başkanı Donald Trump bir kararname imzalamıştı. Kararnameye göre sınırda bulunan göçmen çocuklarının farklı bir yerde tutulması uygulamasına son verilmişti. Kararnamenin ardından Trump'ın eşi First Lady Melania Trump, önceki gün Meksika sınırında bekletilen çocukları iki merkeze de giderek ziyaret etti. Daha önce de benzer ziyaretlerde bulunan Lady, göçmen çocukların ailelerinden ayrılmasından nefret ettiğini ve sınırın iki tarafının da başarılı bir göç reformu oluşturabilmelerini umduğunu dile getirmişti. Fakat Lady'nin göçmen ziyaretinde giydiği ceket bu sefer olay oldu. Melania'nın uçağa binerken üzerine giydiği ceketin arkasında “Ben gerçekten umursamıyorum, ya sen?” yazısı en çok konuşulanlar arasına girdi. First Lady, Teksas'a gittiğinde ise üzerinde ceket yoktu.

 

SÖZCÜSÜNDEN AÇIKLAMA GELDİ
Basın mensuplarının gözünden kaçmayan detayın farkedilmesi üzerine Melania Trump'a yöneltilen iddialara First Lady'nin sözcüsü Stephanie Grisham'dan “Bu bir ceket. Gizli bir mesajı yok. Umarım Teksas’ta yapılan önemli ziyaretten sonra medya onun dolabına odaklanmayı seçmeyecek” şeklinde açıklama geldi. Grisham, Twitter’dan açıklık getirdiği konu hakkında medyanın Melania’nın çocuklara yardım etmek için sarfettiği çabalara yoğunlaşması gerektiğini savundu. Paylaşımına “Umursuyor” ve “Bu sadece bir ceket” etiketlerini koydu. Konuyla alakalı Trump'ın da Twitter hesabından açıklama geldi. Donald Trup, Twitter'dan “Melania’nın ceketinin arkasında yazan ‘Gerçekten umursamıyorum, ya sen?’ yazısı sahte haber medyasına göndermedir. Melania onların ne kadar sahtekâr olduğunu öğrendi ve gerçekten artık umursamıyor” twitini attı.


MEDYA AÇIKLAMALARA İNANMADI
Donal Trump ve First Lady cephelerinden her ne kadar açıklama gelmiş olsa da Amerikan medyası bu durumu kafa karıştıcı buldu. Açıklamalar karşısında ikna olmayan New York Times'tan “Melania Trump, göçmen çocukları umursadığını göstermek için Teksas’a gitti. Kıyafet seçimi kafa karıştıran karşı bir mesaj taşıdı” şeklinde bir yorum geldi. Washington Post Gazetesi'nden Karen Attiah, “Ceket skandalıyla, First Lady bizi trollüyor. O eski bir model ve kamuoyunun önünde olmaya yabancı değil. O ve ekibi, kıyafetlerin bir mesaj vermek için taşıdığı gücü çok iyi biliyor. Özellikle de bir First Lady’nin kıyafetlerinin” şeklinde eleştiri yaptı.

 

Pentagon 20 bin göçmen çocuğa ev sahipliği yapacak.

 

Siyasetcafe.com


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.