ABD 'OHAL' İlan etti

ABD 'OHAL' İlan etti

Ve Irma Kasırgası Florida kıyılarına ulaştı. Florida’nın Hardee County bölgesinde iki kişi hayatını kaybetti. Monroe Country'de de bir kişi yaşamını yitirdi.

VALİ, “BU FIRTINA DALGASI ÖLÜMCÜL” DEDİ
VE FLORİDA'NIN HARDEE COUNTY BÖLGESİNDE ÜÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ.

abd.jpg

Hardee County bölgesinde iki kişinin öldüğü haberinin ardından bir ölüm haberi de Monroe County'den geldi. Elektriksiz kalmamak için jeneratör almaya giden bir adam, dönüş yolunda sert rüzgarlar nedeniyle aracının kontrolünü kaybederek kaza yaptı ve hayatını kaybetti.Irma Kasırgası ABD’nin Florida eyaletinde bulunan adalar grubu Florida Keys’e ulaştı. Florida eyaletinde 5 milyon 600 bin kişinin tahliye edilmesine karar verildi.

Irma Kasırgası ABD’nin Florida eyaletinde bulunan adalar grubu Florida Keys’e ulaştı. Florida eyaletinde 5 milyon 600 bin kişinin tahliye edilmesine karar verildi.

basliksiz-1-82.jpg

Ulusal Kasırga Merkezi kasırganın kuzey ucunun pazar sabahından itibaren ABD’nin Florida eyaletinde bulunan adalar grubu Florida Keys’e ulaştığını bildirdi. Çok büyük bir çapa sahip olan kasırganın Florida eyaletinde büyük tahribat yaratmasından endişe ediliyor.

Florida’da yaşayan 5.6 milyon kişiye yaşadıkları bölgeyi acilen tahliye etmeleri talimatı verildi.

Bunun Amerika Birleşik Devleri tarihindeki en büyük tahliyerden biri olduğu ifade ediliyor.

Öte yandan Florida’ya elektrik hizmeti veren şirket, Irma Kasırgası’nın yola açacağı tahribat nedeniyle 3.4 milyon müşterilerinin elektrikten mahrum kalabileceği yönünde açıklama yaptı.

 

ohal.jpg

Eyalatten tahliye işlemi sürerken otoyollarda trafik yoğunluğu oluştu. Yoğun trafik ve yaşanan akaryakıt sıkıntısı nedeniyle vatandaşların bölgeyi terk etmelerinin planlandığından daha uzun süreceği kaydedildi.

Florida Valisi Rick Scott, tahliye kararı verilenlerin derhal evlerinden ayrılması gerektiğini belirterek, “Bu, eyaletin daha önce hiç görmediği derecede yıkıcı bir fırtına.” ifadelerini kullandı.

 

 

FLORIDA KEYS'E ULAŞTI

Irma Kasırgası ABD'nin Florida eyaletinde bulunan adalar grubu Florida Keys'e ulaştı. Karayipler'de büyük tahribata yol açan kasırga Florida'da etkisini göstermeye başladı. Dördüncü kategoriye alınan kasırganın beşinci kategoriye yükseltildiği bildirildi.

 

 

ABD Florida’da olağanüstü hal ilan etti

 

ABD’nin Florida eyalatinde (OHAL) Olağanüstü hal ilan edildiği bildirildi.

 

ohalll.jpg

BİNLERCE KİŞİ ELEKTRİK KESİNTİLERİNDEN ETKİLENDİ

Eyalette şu ana kadar 400 binden fazla hane elektrik kesintilerinden etkilendi.

Eyalette kalanlara da evlerinin iç odalarında durmaları ve camlara yaklaşmamaları uyarısı yapıldı. Kasırganın en çok Tampa ve St Petersburg gibi batı kentlerini etkilemesi bekleniyor. Yaklaşık 3 milyon kişinin yaşadığı Tampa Körfezi bölgesi 1921'den bu yana büyük kasırgalardan etkilenmemişti. Florida eyaletinde yaklaşık 50 bin kişi kurulan barınaklara yerleşti. Yerel medya, bazı bölgelerdeki barınaklarda yaşanan yoğunluktan ötürü bazı kişilerin geri çevrildiğini yazdı.

siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.