ABD: ''Savaş gemileri gönderebiliriz''

ABD: ''Savaş gemileri gönderebiliriz''

ABD Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili, Ukrayna'ya destek için gelecek haftalarda Karadeniz'e savaş gemileri gönderebileceklerini belirtti.

ABD Savunma Bakanlığı'ndan ismi açıklanmayan bir yetkili, Rusya'nın Ukrayna'nın doğu sınırında askeri varlığı artarken,  ABD'nin önümüzdeki birkaç hafta içinde Ukrayna'ya destek gösterisi olarak Karadeniz'e savaş gemileri göndermeyi düşündüğünü söyledi.

MOSKOVA'YA ÖZEL MESAJ

 

CNN'in haberine göre yetkili,  ABD Donanması'nın Karadeniz'de rutin olarak faaliyet gösterdiğini, ancak şimdi savaş gemilerinin konuşlandırılmasının Moskova'ya ABD'nin durumu yakından izlediğine dair Moskova'ya özel bir mesaj göndereceğini belirtti.

Yetkili, ayrıca, Donanmanın, Rus deniz faaliyetlerini ve Kırım'daki herhangi bir asker hareketini izlemek için Karadeniz üzerinden uluslararası hava sahasında keşif uçağı uçurmaya devam ettiğini kaydetti.

 

MONTRÖ ANLAŞMASI ENGELİ

CNN, ABD'nin, Karadeniz'e girme niyetini,  Montrö Antlaşması uyarınca 14 gün önceden Türkiye'ye haber vermesi gerektiğine dikkat çekerek, henüz böyle bir bildirimin gönderilip gönderilmediğinin belli olmadığını kaydetti.

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.