ABD şokta! FBI gözlemevini kapattı

ABD şokta! FBI gözlemevini kapattı

Amerika Birleşik Devleti’nde hareketli günler yaşanıyor. FBI, çok konuşulacak bir karara imza attı ve Ulusal Güneş Gözlemevi Sunspot’u kapattı. İşte haberin ayrıntıları;

Amerika’nın New Mexico Eyaletinde bulunan Sunspot, FBI tarafından herhangi bir sebep gösterilmeksizin kapatıldı.

FBI yetkililerinin, apar topar gözlemevini kapatmasının ardından dünya basını, yeni komplo teorileri üzerinde tartışmaya başladı.

İngiliz The Daily Mail ve Sputniknews'in haberlerinde; 6 Eylül perşembe günü kapatılan gözlemevinin, tekrar açılacağına dair bir bilgilendirme yer almadı. Gözlemevinin bulunduğu bölgedeki postanenin de kapatılması, komplo teorilerinin artmasına sebep oldu.

Sunspot Gözlemevi'nin bulunduğu Otero kasabası şerifi Benny House Alamogordo, gözlemevine baskının helikopterle gerçekleştirildiği, kimsenin konuyla ilgili bir açıklama yapmadığını ifade etti.

Komplo teorisyenleri, Sunspot'un, "uzaylı vakası"ndan dolayı kapatıldığını iddia etti. Sosyal medyada birçok komplo teorisi paylaşılırken, gözlemevinin bir UFO tespit ettiği ve bu yüzden FBI'ın müdahale ettiği öne sürüldü.

Popüler Youtube kanalı "SecureTeam 10", Sunspot'un güneşin fotoğraflarını çektiği sırada bir çeşit makineyle ya da büyük bir güneş parlamasıyla karşılaşmış olabileceğini belirtti. UFO iddialarının dışında, güneş patlamasının gerçekleşeceğinin tespit edildiği iddialarında bulunuldu. Kimi kullanıcılar da, gözlemevinin gelişmiş tesislerinin casusluk faliyetleri için kullanıldığını iddia etti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.