ABD Suriye'den ne zaman çekiliyor? İşte tarih

ABD Suriye'den ne zaman çekiliyor? İşte tarih

Wall Street Journal gazetesi, Amerika’nın Suriye’deki askerlerin tamamını çekmeye hazırlandığı tarihi verdi.

Wall Street Journal gazetesi, Amerika’nın Nisan ayı sonuna kadar Suriye’deki askerlerin tamamını çekmeye hazırlandığını bildirdi. Adı açıklanmayan yetkililere dayandırılan bu haberle, ABD ilk kez Suriye’den net bir çekilme tarihi verilmiş oluyor.

ABD MAŞA OLARAK KULLANDIĞI YPG PLANI BELİRSİZ

Wall Street Journal gazetesine konuşan yetkililere göre Trump yönetimi, askerler çekildikten sonra Amerika’nın sahadaki ortakları olan ana omurgasını YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin korunması konusunda hala bir plan geliştirmiş değil.

Yetkililer, SDG IŞİD’in elinde kalan son bölgeyi de ele geçirmeye hazırlanırken, Amerikan ordusunun da önümüzdeki haftalarda çekilme sürecine dikkatini vereceğini söyledi.

Wall Street Journal’ın aktardığı, Reuters haber ajansının da gazeteye dayanarak verdiği habere göre, Trump yönetimi bir değişiklik yapmazsa Amerikan ordusu Mart ayı ortasına kadar Suriye’deki askerlerin önemli bir bölümünü, Nisan ayı sonuna kadar da tamamını çekmeyi planladığını bildirdi.

ABD TÜRKİYE PKK/YPG ÇATIŞMALARININ ÖNÜNE GEÇMEK İSTİYOR

Amerika’nın Sesi’nde yer alan haberde, Amerikalı yetkililer Ankara ile Suriye’nin kuzeyinde, Türk Silahlı Kuvvetleri ve omurgasını Türkiye’nin terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı olarak gördüğü YPG’nin de içinde olduğu Suriye Demokratik Güçleri arasında çatışma olmamasını sağlayacak bir plan üzerinde uzlaşı sağlamaya çalışıyor. Ancak gazeteye konuşan yetkililere göre, taraflar bu konuda önemli bir ilerleme sağlamış değil.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.