ABD tankları Türk bölgesinde atış eğitimi yaptı

ABD tankları Türk bölgesinde atış eğitimi yaptı

Yunanistan’da Türklerin yoğun şekilde yaşadığı İskeçe’ye bağlı Kaylar Köyü'nde, ABD'nin  Abrams M1 ve ΤΟΜΑ Bradley M2 tankları ile atış eğitimi yapıldı.

Yunanistan’da Türklerin yoğun şekilde yaşadığı İskeçe’ye bağlı Kaylar Köyü’ndeki atış alanında icra edilen ‘’Thracian Cooperation–21’’ (Trakya İşbirliği-21) tatbikatı kapsamında,  ABD’ye ait Abrams M1 ve ΤΟΜΑ Bradley M2 tankları da atış eğitimi icra etti.

Yunanistan Donanması, Amerikan uçak gemisi USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) ile Girit’te ortak eğitim tatbikatı yaparken, Kara Kuvvetleri ise Batı Trakya’nın İskeçe kenti Kayalar köyü’nde bulunan atış tatbikat alanında, ABD’ye ait Kara Kuvvetleri ve Kara Kuvvetleri’nin Havacılık birimleri ile “THRACIAN COOPERATION–21” isimli ortak tatbikatlar gerçekleştiriyor.

abd-tank.JPG

 

İskeçe’nin Kayalar atış tatbikat alanında (Petrohori) XXV Zırhlı Tugayı’nın “2. Süvari Alayı – Efesos” (Efes) birlikleri ve ABD-Avrupa-Afrika Komutanlığı 1. Zırhlı Tümeni birliklerinin katılımı ile, “Trakya İşbirliği-21” isimli tatbikat 11 Mart Perşembe ve 19 Mart Cuma tarihleri arasında gerçekleştirildi.

 

“Trakya İşbirliği-21” tatbikatının senaryosu, düzenli angajmanların simülasyon sistemleri kullanılarak gerçekleştirildi ve lojistik konuların eşzamanlı incelenmesi ile taktik ve kontrol – atış yönetimi eğitimini içeriyordu.

 

Tatbikatın sona ermesiyle bir değerlendirme yapan Yunanistan Kara Kuvvetleri (GES) Komutanı Korgeneral Haralampos Lalusis, iki ülkenin Silahlı Kuvvetlerinin yüksek operasyonel işbirliğinin önemini vurguladı ve personeli tatbikatın amaçlarına ulaştığı için tebrik etti.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.