ABD, Türkiye'den SİHA satın almak istedi!

ABD, Türkiye'den SİHA satın almak istedi!

Türkiye'nin ürettiği SİHA'lara karşı ABD'den de büyük bir ilgi olduğu hatta ABD'nin SİHA alma hazırlığı içerisinde olduğu iddia edildi.

ABD'nin Baykar Savunma tarafından geliştirilen Bayraktar TB2 SİHA’ları satın almak istediğine dair bir iddia ortaya çıktı.

İddiaların kaynağı olarak ise üst düzey bir ABD savunma yetkilisinin 'Ukrayna ordusu, Türk İHA'larını etkili ve ustaca kullanıyor.' sözleri gösterildi.

Yetkili, Baykar Savunma tarafından geliştirilen Bayraktar TB2 SİHA’ları için "Bölgedeki ve bölge dışındaki müttefik ve ortaklarla Ukraynalıların ihtiyaç duyduğu kabiliyetler hakkında görüşüyoruz ve İHA'lar da buna dahil." dedi.

 

assas-001.JPG

 

Ayrıca geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden görüşmesinde Biden'in Bayraktar TB2'lerin Ukrayna'da çok etkili olduğunu belirttiği ve Erdoğan'dan bu konuda yardım istediği gerekirse ABD'nin TB2 SİHA’ları satın alabileceğini söylediği de iddia edildi.

 

BAYRAKTAR TB2 SİHA

 

 

Türk savunma sanayiinin en büyük başarıları arasında kabul edilen S/İHA’lardan Bayraktar TB2, Türk Silahlı Kuvvetleri ve müttefik ülkelerin ordularında 2014 yılından beri hizmet vermekte.

2015’te silahlandırılan insansız hava aracı şu anda TSK, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve MİT tarafından operasyonel olarak kullanılıyor. Bayraktar TB2 SİHA, güvenlik güçleri tarafından 2014’ten beri yurt içi ve yurt dışında terörle mücadelede etkin olarak görev yapıyor.

Baykar Savunma tarafından geliştirilen Bayraktar TB2 Taktik S/İHA, 400 bin uçuş saatini geride bıraktı. 400 bin saattir aktif görev yapan TB2, en uzun toplam uçuş saatine sahip milli hava aracı olma rekorunu bir kez daha kırarak pozisyonunu korumaya devam ediyor.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.