ABD ve İngiliz birlikleri sınırımızda

ABD ve İngiliz birlikleri sınırımızda

Yunanistan'ın Türkiye sınırına 30 kilometre mesafedeki Dedeağaç (Evros) Limanı yakınlarındaki askeri bölgeye ABD kuvvetlerine ek olarak İngiliz ordusunun çeşitli unsurlarının da gelmeye başladığı belirtildi.

Ortak tatbikat amaçlı yapılan sevkiyatla Yunanistan'a çok sayıda helikopter, tank ve askeri araçlar ile çok sayıda ABD askeri de bir ay kadar önce getirilmişti. Tatbikatın diğer aşamalarında görev almak üzere İngiliz askerleri birlik ve askeri araçlarının sevkine başlanıldı. Tatbikatta asıl hareketliliğin 28 Mart-20 Nisan tarihleri arasında yaşanması bekleniyor.

Yunan kaynakları, ABD'nin Avrupa ve Afrika Kuvvetleri Komutanı General Christopher Cavoli ile İngiliz Ordusu Plan ve Harekat Komutanı Korgeneral Ivon Jones'un Dedeağaç'ta bu hafta içinde tatbikatın planı ve işleyişi ile ilgili hazırlıkları gözden geçirecekleri ifade etti. Tatbikatla ilgili toplantıya ABD'nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt ve Yunanistan Milli Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos'un da katılması bekleniyor.

Bu arada, bugün Dedeağaç Limanı’na ulaşan ''Οcean Glory'' isimli ABD gemisine bazı askeri araçlar ile askeri teçhizatın bulunduğu konteynırların yüklenmeye başlanıldığı, geminin, yarın yüklemenin tamamlanması sonrasında Yunanistan'dan ayrılacağı belirtildi.

Öte yandan, ABD'ye 41 adet nakliye ve saldırı helikopterlerinin Mayıs ayının ilk haftasına kadar bölgede kalmaya devam edeceği, bu helikopterlerin Dedeağaç Limanı'na Mayıs ayının ilk haftasında gelecek olan ''Green Ridge'' isimli gemi ile Yunanistan'dan ayrılacağı bildirildi.  

ABD Yunanistan'a jest mi yapacak?

Bu arada, bağımsızlığının 200. yılını 25 Mart'ta kutlayacak olan Yunanistan'a ABD tarafından jest yapılması gündeme geldi.

Kutlamalar kapsamında, Atina'da, Yunanistan Parlamentosu önünde yapılacak geçit töreninde Yunan Hava Kuvvetleri'nin yanı sıra  ülkede bulunan ABD'ye ait hava unsurlarından bazılarının da gösteri uçuşu yapmaları gündeme geldi.

B-52 BOMBARDIMIMAN UÇAKLARI DA GELİYOR

Bu uçaklar arasında  ABD Silahlı Kuvvetlerine ait B-52 tipi ağır bombardıman uçağının da yer alacağına yönelik söylentileri heyecan yarattı.

Bazı haberlere göre,  B-52 tipi stratejik bombardıman uçağının da aralarında bulunduğu bazı uçakların Yunanistan’ın Agrinio bölgesindeki askeri üste konuşlanmasının da gündemde olduğu söyleniyor.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.