ABD ve Rus savaş gemileri karşı karşıya geldi!

ABD ve Rus savaş gemileri karşı karşıya geldi!

ABD ve Rus savaş gemileri Karadeniz'den peş peşe İstanbul Boğazı'na girdi.

ABD ve Rusya'ya ait 2 savaş gemisinin geçişine sahil güvenlik botları eşlik ederken askerlerin silahlar başında nöbet tutması dikkat çekti.

ABD ordusuna ait DDG 75 Borda numaralı Donald Cook adlı güdümlü füze destroyeri ve Rusya'nın Karadeniz filosuna ait RFS 490 borda numaralı 'Amiral Essen' güdümlü füze firkateyni bu sabah İstanbul Boğazı'ın, Karadeniz girişinde karşılaştılar.

İstanbul Boğazı'a önce ABD savaş gemisi giriş yaptı. Ardından Rus donanmasının en modern gemilerinden birisi olan Amiral Essen, Boğaz'a girdi.

Öt yandan gemilerin peş peşe geçişlerine sahil güvenlik botları da eşlik etti. Gemilerdeki askerlerin hazır kıta silahlar başında nöbet tutması dikkat çekti.

ABD SAVAŞ GEMİSİ GERİ DÖNDÜ

ABD savaş gemisi, 11 gün önce İstanbul Boğazı'ndan geçerek Karadeniz'e açılmış ve bir süre burada rutin devriye görevinde bulunmuştu. Gemi daha Ukrayna'nın Odessa Limanını ziyaret etti. Savaş gemisi bugün Karadeniz'den ayrılarak Marmara Denizi'ne geçti.

RUSYA'NIN EN GELİŞMİŞ SAVAŞ GEMİLERİNDEN

Güdümlü füzeler ile son teknoloji modern silahlarına sahip olan Rus savaş gemisi de ABD savaş gemisi ile aynı saatlerde Boğaz geçişini tamamlayıp Marmara Denizine açıldı. Savaş gemilerinin Akdeniz'e konuşlandırılmak için göndirildiği belirtiliyor.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.