ABD, Venezuela’dan firar eden askerleri silahlandırıyor

ABD, Venezuela’dan firar eden askerleri silahlandırıyor

Venezuela Savunma Bakanı’nın yaptığı açıklamaya göre, askerlere, Kolombiya’ya geçmeleri için 20 bin dolar vaat edildiği ve bu şekilde Kolombiya’ya geçen asker sayısının 100 olarak belirlendiğini duyurdu.

Venezuela ordusuna mensup 100 askerin, kendilerine 20 bin dolar vaat edilmesi üzerine Kolombiya’ya firar ettiği açıklandı. Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino, firar eden askerlerin herhangi bir felakete neden olmayacağını, ordunun savaşa hazır olma sürecini etkilemeyeceğini ifade etti.

Venezuela ordusuna mensup 100 Ulusal Muhafız üyesinin, 20 bin dolar teklif edilmesi sonucu Kolombiya’ya firar ettikleri açıklandı. Venezuela’nın BM temsilcisi Samuel Moncada ise ABD’nin firar eden askerleri Venezuela’yı işgal etmek üzere silahlandırdığını söyledi.

Sputnik’te yer alan habere göre, Kolombiya göç kurumundan bu hafta başında yapılan bir duyuruda, Venezuela’dan Kolombiya'ya geçen askerlerin sayısının 320 olduğu açıklanmıştı.

Analitica Haber ise aynı kurumun verilerine dayandırdığı bilgileri paylaşmış ve firar eden asker sayısının 567’ye yükseldiğini öne sürmüştü.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.