ABD vurdu: Kasım Süleymani öldürüldü!

ABD vurdu: Kasım Süleymani öldürüldü!

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin düzenlenen hava saldırısı sonucu öldürüldüğünü duyurdu. İran “intikamımızı alacağız” açıklamasını yaptı.

ABD’li yetkililer, Bağdat Havalimanı’nda iki hedefe hava saldırısı gerçekleştirdiklerini doğruladı.

Daha önce de birçok kez suikast girişimi düzenlenen İran’ın Ortadoğu’daki kılıcı olarak bilinen Kasım Süleymani, Devrim Muhafızları'nın İran dışındaki kolunu yönetiyordu. Süleymani’nin Suriye ve Irak’ta kilit rol oynadığı biliniyordu.

Süleymani'ye düzenlenen saldırının ABD Başkanı Trump'ın talimatı ile gerçekleştirildiğinin belirten Pentagon, saldırının ABD askeri personelini korumak için kararlı ve savunma amaçlı gerçekleştirildiğini ve bu saldırının İran'ın gelecekteki saldırılarından caydırma amaçlı olduğunu vurguladı.


Bağdat’ta havaalanına düzenlenen füze saldırısında, İran yanlısı Haşdi Şabi örgütünün Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in öldüğü bildirildi.

Diğer taraftan saldırıda Şii milis gücü Haşdi Şabi Halkla İlişkiler ve Protokol Sorumlusu Muhammed Rıza Cabiri’nin öldürüldüğü bildirildi.

Yerel medya haberlerine göre, Bağdat Havalimanı’na atılan füzelerden birisi Cabiri'nin yurt dışından gelen konuklarıyla birlikte içinde bulunduğu aracı hedef aldı. Cabiri ve aracındaki konukları saldırı sırasında hayatını kaybetti.

 

İran'ın dini lideri Ali Hamaney, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi öldürenlerden "intikam alınacağını" söyledi.

İran devlet televizyonunun aktardığına göre Hamaney, "Süleymani'yi öldüren suçluları sert bir intikam bekliyor" diye konuştu.

"Süleymani'nin ölümü bölgede ABD ile İsrail'e karşı motivasyonu ve direnişi iki katına çıkartacak" diyen Hamaney, Devrim Muhafızı komutanı hakkında övgülü açıklamalarda bulundu.

İran'ın dini lideri, Süleymani'nin ölümünün ardından ülkede üç günlük yas ilân etti ve "İran'ın mücadelesinin devam edeceğini" söyledi.

 

kasim-suleymani-kimdir.jpg

 

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.