ABD YANIYOR! 23 Kişi yanarak can verdi

ABD YANIYOR! 23 Kişi yanarak can verdi

Amerika Birleşik Devleti’nin Kaliforniya Eyaleti’nde tarihinin en büyük yangını yaşanıyor. Yanarak can verenlerin sayısı ise 23’e yükseldi. İşte ayrıntılar;

Amerika Birleşik Devleti’nin Kaliforniya Eyaleti’nde yaşanan yangın kontrol altına alınamadı ve 23 kişinin ölümüne yol açtı.

Kaliforniya eyaletindeki orman yangını sırasında hayatını kaybeden 14 kişinin daha cesedi bulundu. Yangında toplam ölü sayısı 23'e yükseldi.

Kaliforniya eyaletinin kuzeyinde San Francisco şehrine 350 kilometre mesafedeki 27 bin nüfuslu Paradise şehri alevler tarafından sarmalandı. Yangının etkisi altına giren kent, alevlerle boğuşuyor. 6 bin 700 hanenin hasar gördüğü ve ormanlık araziler ile yerleşim yerlerinin alevlere teslim olduğu bölgede, adeta facia yaşanıyor. Sierra Nevada Dağları eteklerinde perşembe günü başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle 404 kilometrekarelik bir alan yayıldı.

Yangın, eyalet tarihinin 'en yıkıcı orman yangını' olarak kayıtlara geçti.

abd-yangin.jpg

LOS ANGELES’TA 2 KİŞİ ÖLDÜ

Los Angeles'ın batısındaki Malibu şehri de dün başlayan orman yangının çevreye yayılmasıyla alevlerin ortasında kaldı. Los Angeles Kırsal Bölge Şerifi John Benedict, Mullholland karayolu üzerindeki yerleşimlerde 2 kişinin cesedinin bulunduğunu belirtti.

Yangın 160 kilometrekarelik alanı etkisi altına alırken, Malibu şehir merkezinde yaşayan 13 bin kişilik nüfusun tamamı için tahliye emri verildi. Toplamda 300 bin kişinin tahliyesi için karar alındı.

abd-yangin1.jpg

ŞİDDETLİ BİR PATLAMA YAŞANDI

Yaşanan yangın olaylarını kaydetmeye çalışan bir basın mensbu da az daha yangın sırasında meydana gelen bir patlamada az daha hayatını kaybediyordu. Muhabir alev alev yanan bir pedonun önünde anons çekerken içerde bulunan bir tüpte patlama meydana geldiç. Patlamanın etkisiyle binanın ön cephesi havaya uçarken, muhabir olayı şans eseri atlattı.

GÖKYÜZÜ KIZILA BÜRÜNDÜ

Patlama ve yangınların etkisiyle bölgedeki alevler daha da yayıldı, büyüdü. Kısa süre içerisinde daha büyük bir alana yayılan alevler, gökyüzüne de rengini yansıttı. Yangının boyutu gökyüzünün kızıla dönen renginden belli oldu.

Çevredekiler panik ve korkuyla alevlerden kaçıştı, canlarını kurtarmaya çalıştı.

23 YANARAK CAN VERDİ

Bölgede yürütülen arama kurtarma faaliyetlerinde 23 kişinin cansız bedenlerine ulaşılırken, çok sayıda kişinin de dumandan etkilenerek hastanelere sevk edildiği kaydedildi. Yetkililer yangının büyüklüğüne göre ölü sayısının da artabileceğini endişeyle aktarıyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Butte, Ventura ve Los Angeles'a bağlı kırsal yerleşimlere federal yardım sağlanması için acil durum ilan etti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.