ABD yetkilileri: Kudüs büyükelçiliği 2019'da açılacak

ABD yetkilileri: Kudüs büyükelçiliği 2019'da açılacak

Tüm itirazlarına rağmen İsrail'deki büyükelçiliğini Tel Aviv'ten Kudüs'e taşımaya karar veren Trump Yönetimi'nin, Kudüs'te var olan bir binayı büyükelçiliğe dönüştürmeye karar verdiği, yeni büyükelçiliğin 2019 yılında açılacağı bildirildi.

Wall Street Journal gazetesine göre, Aralık ayında Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını duyururken, İsrail'deki ABD büyükelçiliğinin Tel Aviv'den Kudüs'e taşınacağını da açıklayan Trump Yönetimi, bu yöndeki çabalara hız verdi.

Gazete, "ABD yetkilileri, ABD Yönetimi'nin İsrail'deki büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma çabalarına hız verdiğini ve gelecek yıl açılacak olan yeni büyükelçiliğe dönüştürmek üzere var olan bir mülkte tadilat yapmaya karar verdi" diye yazdı.

Habere göre, Dışişleri Bakanlığı Diplomasi ve Kamu İşleri'nden Sorumlu Müşteşı Steve Goldstein, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın güvenlik meselesine odaklandığını belirterek, büyükelçiliğin yeni bir yere taşınmayacağını kaydetti.

Steven Goldstein, Kudüs'teki büyükelçiliğin 2019 yılındaki açılışı için var olan bir "binada tadilat yapılacağını" söyledi.

Bu arada, bu açıklamaları da yansıtan Jerusalem Post gazetesi söz konusu binanın "1967 savaşı öncesi İsrail'in sınırı olarak kullanılan Yeşil Hat'ta bulunduğuna dikkat çekti.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.