ABD'de kar fırtınası 41 can aldı! 10 bine yakın uçuş iptal edildi

ABD'de kar fırtınası 41 can aldı! 10 bine yakın uçuş iptal edildi

ABD’de eksi 45’lere ulaşan soğuk ve kar fırtınasıyla hayat durdu. Ülkede 10 bine yakın uçuş iptal edildi. 41 kişi hayatını kaybetti.

Kısa bir süre önce ABD’yi etkisi altına alan kar fırtınasında can kayıpları artıyor. İlk olarak 26 kişi olarak açıklanan vefat sayısının son olarak 41’e yükseldiği belirtildi.


ELEKTRİKSİZ KALDILAR


Yoğun kar yağışının olduğu bazı bölgelerde acil durum ilan edilerek, sürüş yasağı getirildi. Bazı eyaletlerde elektrik şebekesi operatörleri ise kapasite sorunu nedeniyle kullanıcılardan tasarruflu olmaları için çağrıda bulundu. Ülkede milyonlarca kişi kar fırtınası nedeniyle elektrikten yoksun kalarak evlerine hapis oldu.


UÇUŞLAR İPTAL


Kanada’daki Büyük Göller’den Meksika sınırındaki Rio Grande’ye kadar kapsamı genişleyen “ölümcül kar fırtınası”, ABD nüfusunun yaklaşık yüzde 60’ını olumsuz etkiledi. Uçuş takip sitesi FlightAware, 25 Aralık Pazar günü ABD’de iç ve dış hatlarda 1645 uçuşun iptal edildiğini, 3869 uçuşta da gecikme yaşandığını bildirdi. Ulusal Hava Servisi de pazar sabahı itibarıyla Buffalo Niagara Uluslararası Havalimanı’nda kar kalınlığının 109 santimetreye ulaştığını aktardı.

Yetkililer, ayrıca Büyük Göller’in yakınında atmosferik basıncın aniden düşmesiyle oluşan ve “bomba siklonu” şeklinde adlandırılan kuvvetli bir kasırganın meydana geldiğini duyurdu. Söz konusu kasırganın şiddetli rüzgarlar ve kar fırtınasına neden olduğu aktarıldı.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.