ABD'de trans birey okula saldırdı: 3'ü çocuk 6 kişi can verdi

ABD'de trans birey okula saldırdı: 3'ü çocuk 6 kişi can verdi

ABD'nin Tennessee eyaletinde 28 yaşındaki transeksüel saldırganın okula düzenlediği silahlı saldırıda 3'ü çocuk 6 kişi yaşamını yitirdi.

Sık sık çatışmalarla anılan ABD, bir kez daha silahlı saldırıyla gündeme geldi.

Tennessee eyaletinin Nashville kentinde kiliseye ait okula düzenlenen silahlı saldırıda 3'ü çocuk, 3'ü yetişkin toplam 6 kişinin hayatını kaybettiğini açıklandı.

Metro Nashville Polis Departmanı üzerinde 2 uzun namlulu silah ve bir tabanca bulunan saldırganın olay yerinde öldürüldüğünü bildirdi.

Polis, saldırganın kendisinin de aynı okuldan mezun olan 28 yaşındaki Audrey Elizabeth Hale isimli trans birey olduğu bilgisini paylaştı.

Yaklaşık 200 öğrencisi bulunan okulun Covenant Presbiteryen Kilisesi'ne bağlı olduğu ve ilk ve orta derecede eğitim verdiği belirtildi.

ABD Başkanı Joe Biden, saldırı nedeniyle ülke genelinde Beyaz Saray dahil tüm kamu binalarında, askeri garnizonlarda ve donanma gemilerinde bayrakların 31 Mart gün batımına kadar yarıya indirilmesi talimatını verdi.

ABD'nin tüm büyükelçilikleri, elçilikleri ve konsolosluk ofisleri, askeri üsler ve donanma istasyonları dahil yurt dışındaki merkezlerinde de aynı tarihe kadar bayraklar yarıya indirilecek.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.