ABD'den İsrail'e destek açıklaması!

ABD'den İsrail'e destek açıklaması!

ABD basınında yer alan haberlere göre, ABD hükümetinin İsrail'e destek amacıyla savaş gemileri ve uçakları göndermeyi düşündüğü iddia edildi. ABD'den konu ile ilgili açıklama geldi.

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar sürerken, ABD basınında yeni bir iddia ortaya atıldı. Konuya aşina iki ABD’ki yetkiliye dayandırılan haberlerde, ABD hükümetinin destek amacıyla İsrail’e savaş gemileri ve uçakları göndereceği iddia edildi.

Haberlerde ayrıca, ABD’nin muhtemel bir tahliye planı üzerinde de çalıştığı ifade edilerek, şu an için resmi olarak hiçbir kararın alınmadı ancak tüm seçeneklerin masada olduğu belirtildi.

 

ABD DONANMASINI İSRAİL'E GÖNDERİYOR


ABD Savunma Bakanı Lloyd J. Austin İsrail'e ABD'nin bölgedeki duruşunu güçlendirmek için adımlar atılacağını açıkladı. ABD Başkanı Joe Biden ile yapılan görüşmenin ardından bölgede caydırıcılık olması için donanmanın Akdeniz'e ineceğini açıkladı. 

Lloyd J. Austin, ABD Donanması uçak gemisi USS Gerald R. Ford (CVN-78), Ticonderoga sınıfı güdümlü füze kruvazörü USS Normandy (CG 60) ve ayrıca Arleigh-Burke sınıfı güdümlü füze destroyerleri USS Thomas Hudner (DDG 116) dahildir. ), USS Ramage (DDG 61), USS Carney (DDG 64) ve USS Roosevelt (DDG 80). ABD Hava Kuvvetleri'nin F-35, F-15, F-16 ve A-10 savaş uçağı filolarının bölgeye gönderileceğini ifade etti. 

Austin ek olarak mühimmat da dahil olmak üzere İsrail'e kaynakların hazırlanacağını ve donanmanın bugün yola çıkacağını açıkladı. 

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada ise, ABD Başkanı Joe Biden'ın Hamas’ın devam eden saldırıları karşısında İsrail’e "ek destek" talimatı verdiği belirtildi. Açıklamada, söz konusu desteğe ilişkin ayrıntı verilmedi.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.